Advertentie

Browse By

Klaas Smid opent klimbos Veenhuizen

VEENHUIZEN – Met de bouw van klimbos Veenhuizen heeft Actief Veenhuizen er weer een spannende activiteit bij gekregen. Vrijdagmiddag was de opening van het klimpark. Burgemeester Klaas Smid, mocht in de parel van Noordenveld, zoals hij Veenhuizen benoemde in zijn speech, de aftrap doen. Hij mocht de kluis kraken met een code, die hij verkreeg na een aantal vragen die hij moest beantwoorden over het nieuwe bedrijf. In de kluis zat de klepel voor de bel, die hij mocht laten luiden als opening. Daarna mocht een stel jongere dappere kinderen de twintig, hoog in de lucht hangende hindernissen beklimmen.

Het klimbos

De  platforms en de meeste hindernissen hangen ondertussen al in de bomen. Vanuit de boomhut start het parcours.  De platforms bevinden zich op 5 tot 8 meter hoogte. Tussen de platforms hangen ongeveer twintig  verschillende hindernissen, zodat het een leuk en uitdagend parcours wordt.

Honderd procent veilig

Het klimbos maakt  gebruik van een continue zekeringssysteem, waardoor  de deelnemer zichzelf nooit los kan koppelen van het parcours.

Voor de deelnemers is het hierdoor mogelijk om geheel zelfstandig én honderd procent veilig het uitgezette parcours te beleven. Daarnaast krijgen de deelnemers natuurlijk een uitgebreide instructie hoe de hindernissen veilig genomen kunnen worden.

Voor info: https://www.actief-veenhuizen.nl/klimbos-veenhuizen

Foto’s: Erik Brand