Advertentie

Browse By

Kirsten Ipema opent bijzondere expositie ‘Ontmoeting met dementie’

Kirstin Ipema, wethouder Noordenveld, opent ook de expositie

RODEN – Vrijdag opende wethouder Kirsten Ipema een bijzondere tentoonstelling rond een prangend en verdrietig maatschappelijke thema: dementie. Ook kunstenaar-docent Herman van Hoogdalem wees in zijn openingswoord op het belang van ‘ontmoeting’- ontmoeting met de mens die dementie heeft. Hij vertelde het verhaal van een man die vrijwel niets meer wist … tot iemand hem achter de piano zette en hij begon te spelen … niet zomaar wat, maar de sterren van de hemel! Een opname hiervan met de bijbehorende foto’s  is een van de vele ontroerende kunstuitingen die 15 (oud)studenten van Minerva t/m 2e paasdag laten zien, uitingen gebaseerd op hun ontmoeting met mensen met dementie en met hun familie. Naast deze expositie is er nog veel meer te zien en te beleven, zoals de jeugdexpositie in de bovengalerie van K38, door leerlingen van de Lindenborg:  “Iemand die iets vergeet”.  

Herman van Hoogdalem, staande voor de foto’s van Renee Dijkema.

Naast deze exposities zijn er tal van gerelateerde activiteiten. Zo is er komende vrijdagavond 5 april een lezing door o.a. Herman van Hoogdalem over “De mens – dementie en kunst” .
Zaterdagmiddag 6 april is er een workshop Mandala schilderen – speciaal voor mensen met dementie, in een kleine groep.
En zondagmiddag 7 april leert u d.m.v. muziek contact leggen met mensen met dementie, door violiste-docent Krista de Wit; breng uw eigen muziekinstrument mee; deze workshop is Engelstalig. Alle activiteiten kosten € 5,-.  Voor meer informatie en aanmelden dementie@kunstencentrumk38.nl  Expositie ook geopend 2e Paasdag.

Ook kunt u zich nog inschrijven voor de lezing door Coen de Jonge over Harry Bannink en Willem Wilmink op 9 en 11 april. Zie ook www.kunstencentrumk38.nl

Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38 te Roden, woensdag t/m zondag 13-17 uur. Entree €2,- tot 18 jaar gratis.  www.kunstencentrumk38.nl