Advertentie

Browse By

Kim Poling gaat voor goud op EK judo

ZEVENHUIZEN – Na een jaar geblesseerd langs de kant te hebben gestaan werkt judoka Kim Polling (-70 kg) vol overgave aan haar come-back. Dat wil niet zeggen dat de viervoudig Europees kampioene en voormalig inwoner van Zevenhuizen haar verwachtingen voorlopig heeft bijgesteld. Met maar één doel neemt ze deel aan het EK, dat in het weekeinde in Minsk begint. “Ik ga voor goud. Als het niet lukt weet ik hoe het komt. Maar dat zie ik dan wel weer”, aldus de fanatieke oud-Zevenhuister Polling

Als gevolg van een hernia was Polling lang uit beeld. Het was zelfs onzeker of ze ooit nog terug zou komen. „Het gaat heel goed”, zegt ze nu. Langzaam maar zeker begint ze de juiste ’judoritme’ terug te krijgen. Inmiddels heeft Polling weer drie toernooien gedaan, maar dat ging nog niet denderend. 

Dat had de judoka, die al heel veel won, niet direct zien aankomen. Verliezen is iets dat ze niet gewend is. “Als ik realistisch ben, weet ik dat het logisch is dat ik nog wat tijd nodig heb. Ik heb er een jaar uit gelegen. Maar het is niet gemakkelijk om mee te maken. Best gek eigenlijk. Eerlijk gezegd had ik het ook niet zien aankomen. Ik ging er vanuit dat het meteen wel zou gaan lukken”, vertelt Kim.

Het was voor Polling ’een feest’ om na haar hernia de mat weer op te stappen. In november, december is Kim weer voorzichtig begonnen, vanaf januari kan ze weer alle bewegingen maken. Polling wist van het begin dat ze tijd nodig zou hebben, maar geduldig afwachten is iets wat niet echt in haar zit. Maar dit weekend mag Kim laten zien wat ze alweer kan en wie weet zien we haar weer met een gouden plak op het erepodium staan!