Advertentie

Browse By

Kerstfeest op Mensinge


RODEN – Prachtige kerstdecoraties, glühwein en tulband. De ingrediënten voor een bijzondere kersttentoonstelling. Van zaterdag 16 tot en met woensdag 27 december aanstaande wordt in Havezate Mensinge in Roden de traditionele kersttentoonstelling gehouden. Net als voorgaande jaren zijn er weer een aantal bloemisten bereid gevonden om de authentiek ingerichte ruimtes van de havezate nog special-er te maken voor deze periode van het jaar door met hun decoraties een unieke kerstsfeer te creëren. Uit de keuken komen je de heerlijke geuren van versgebakken tulband en warme glühwein tegemoet. Ook het buitenterrein wordt in kerstsfeer gebracht.

De kamers van de havezate worden gedecoreerd door Groei & Bloei uit Roden, Flowers & Lifestyle uit Roden, Bloem & Cadeau boetiek Anniek uit Norg, Bloemenboutique Cinsu uit Vries en De Hofpleats uit Boelenslaan. Vijf verschillende bloemisten met elk een eigen stijl nemen één of meerdere kamers voor hun rekening. Deze kamers mogen ze geheel naar eigen inzicht inrichten. De enige opdracht die ze hebben gekregen is dat ze de kamers moeten inrichten alsof de havezate nog wordt bewoond. De keuken wordt ingericht door culinair historicus Carolina Verhoeven. Zij zorgt met haar traditionele kookkunsten voor de heerlijke geuren. Natuurlijk kan ook worden geproefd van dit alles. Hoveniers & Groencentrum Ilex uit Leutingewolde zorgt net als de vorige keren voor een gezellige aankleding van het voorterrein.

De kersttentoonstelling is te zien van 16 t/m 27 december in Havezate Mensinge, Mensingeweg 5 in Roden. Openingstijden: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 16.30 uur. Openingstijden tijdens de kerstdagen: 1e Kerstdag GESLOTEN , 2e Kerstdag van 12.00 tot 17.00 uur. Groepen van 10 personen of meer kunnen op afspraak onder begeleiding van een gids de hele week terecht.
Voor meer informatie www.mensinge.nl

Foto’s: Erik Brand ©