Advertentie

Browse By

Jeugd bouwt zuipkeet in riooloverstort

Misschien is dit toch een teken, dat er voor de jeugd niks meer is!

RODEN – Vanmorgen hebben de medewerkers van de gemeente Noordenveld wel een hele rare ‘zuipkeet’ in Roden ontdekt en moeten ontruimen. De jeugd had hun ‘zuipgrot’ in een riooloverstort aan de Hulst gebouwd. Makkelijk binnenkomen was het niet in hun ondergrondse plek, want de betonplaat op de overstort weegt er behoorlijk in. Maar voor deze ‘boys’ was het waarschijnlijk een koud kunstje om deze plaat te tillen.

Gezellig
Ze hadden het in ieder geval gezellig gemaakt in de donkere rioolput. De gleuven van de bunker gebruikten ze voor de sfeervolle en romantische waxinelichtjes en daarnaast konden zo óók nog hun chips en wijn kwijt. Een mooi gekleurd retro bistrosetje met tuinstoelen en tafeltje paste er nog net bij in. Het geheel werd op opgefleurd met kleurige slingers over de keukentrap, die ze trouwens ook nodig hadden om erin en uit te klimmen. Voor de dorstige dagen hadden ze wat kratjes bier meegenomen.

Gevaar!
Maar de zuipkeet is nu ontruimt door de gemeente. Want deze plek is niet geheel zonder gevaar. Nu hebben we toevallig een droge periode, maar met nattere weersomstandigheden staat deze put vol met ‘water’. Bij hevige regenval kan de put in een korte tijd vol lopen en gaan hier honderden kuub’s water doorheen en je moet er niet aan denken wat er dan kan gebeuren. Waarom de hut op deze plek is gebouwd is onbekend. Misschien is het toch een teken, dat er voor de jeugd niks meer is in Roden en Noordenveld en missen ze een plek waar ze samen kunnen chillen.

Eigen foto’s