Advertentie

Browse By

Jeroen Hilster Nederlands Kampioen

Jeroen Hilster pakt Nederlands titel in laatste race

LIEVEREN – Zonder één van de elf races om het kampioenschap te winnen is de 18-jarige supersnelle motorcoureur Jeroen Hilster uit Lieveren  zaterdag Nederlands Kampioen geworden. Wel stond de rijder van het Oosterveens Ashford Formula racing team uit Nieuwleusen zeven keer op het podium, waarmee hij de meest regelmatige rijder was in de OW SuperCup 600.

Op de regenachtige laatste racedag werden er twee races verreden. Hilster had zich in de kwalificatie weer goed laten zien door in de laatste ronde de snelste tijd neer te zetten. Van pole vertrokken moest hij vooral naaste belager Nick Vlaar van zich afhouden. Dit leverde in de eerste race een fantastisch gevecht op dat op de meet beslist werd. Met 0,160 van een seconde achterstand moest Hilster genoegen nemen met een tweede plaats.

De opdracht voor de tweede race was duidelijk: Om kampioen te worden moest hij zijn ten Kate Yamaha R6 voor Vlaar over de finish rijden. Hilster reed een bekeken race op de derde positie. De twee rijders voor hem vormden geen bedreiging voor het klassement. Op het ronde bord zag hij dat Vlaar ruim tien seconden achter hem bleef rijden. Hilster mocht uiteindelijk ook als derde op het podium stappen. Met Vlaar op de vierde plaats kon hij in de uitrij ronde het kampioenshirt aantrekken en werd hij begroet door een dol enthousiast team.

De coureur die aan het begin van het seizoen hoopte een paar keer het podium te halen en in de top drie te eindigen overtrof dus zijn verwachtingen. “Het hele jaar constant geweest, het beste gereden. Er zaten mooie battles bij dit jaar. Ook mentaal en fysiek ben ik sterker geworden”, glundert de coureur uit Lieveren na de champagne douche. Het doel voor volgend jaar is in het IDM te gaan rijden, Dit seizoen reed Hilster één raceweekend mee in dit sterke Duitse kampioenschap en eindigde toen op een tiende plaats.

Foto: Evert Jan Pasman