Advertentie

Browse By

Jeroen Hilster herovert leiding in SuperCup 600

Jeroen Hilster herovert leiding in algemeen klassement SuperCup 600

LIEVEREN – De supersnelle coureur Jeroen Hilster uit Lieveren is zaterdag als tweede geëindigd in de negende race in de OW SuperCup 600. In de race werd hij als derde afgevlagd maar nummer twee Tom Toparis reed buiten mededinging mee.

Na een goede kwalificatie waarin hij alleen Toparis voor moest laten gaan kwam Jeroen niet helemaal goed weg. Hij dook de eerste bocht in als vijfde, maar pakte in de strubben gelijk al een plaats terug. Jaimie van Sikkelerus en Toparis scheiden zich al snel af van de rest. Hilster kwam na drie ronden door op bijna drie seconden achter dit tweetal. Met ronde na ronde de snelste rondetijd op het bord liep Hilster op zijn ten Kate Yamaha R6 langzaam in op de twee koplopers met concurrent Nick Vlaar twee plaatsen achter zich.

De laatste ronden reed Jeroen op safe wetende dat hij de koplopers niet kon bereiken. Hij hield voldoende afstand op zijn achtervolgers Frank Nieman en Nick Vlaar die derde en vierde werden.

“Mijn plan was om met de eerste twee jongens mee te komen, maar dat mislukte al in de eerste bocht. Ik heb wel laten zien dat ik het gat naar de WK rijders gewoon dicht kan rijden en kan me meten met hen. Ik reed wat harder dan de jongens van de OW Cup en zat op een comfortabele derde plek” genoot het talent van Oosterveens Ashford Formla racing na afloop.

Met de tweede plaats pakt de coureur van het Oosterveens Ashford Formula racing team de leiding in het klassement van het open Nederlands kampioenschap met Nick Vlaar vijf punten achter zich. In de laatste twee races, op de finaledag 12 oktober,  wachten er nog 50 punten voor de winnaar en dus blijft het spannend

Aankomend weekend manifesteert hij zich weer op het TT-circuit van Assen. Hilster rijdt dan als gastrijder mee in het British Superbike kampioenschap.

Foto: # 45 Jeroen in actieFoto: Kees Siroo