Advertentie

Browse By

Jeroen Hilster als koploper in het kampioenschap

Jeroen Hilster als koploper in het kampioenschap terug uit Frankrijk

LIEVEREN – Het waren spannende races voor het Oosterveens Ashford Formula racing team in het Franse Dijon et Prenois in de SuperCup 600. Vrijdag tijdens de kwalificaties was het zonnig en rond de 35 graden. Maar de races op zaterdag werden onder compleet andere omstandigheden verreden, 20 graden en buien. Dat was van grote invloed op de prestaties, mede veroorzaakt door de bandenkeuzes.

Vrijdag leek er geen vuiltje aan de lucht en kwam de supersnelle coureur Jeroen Hilster uit Lieveren als beste uit de kwalificaties tevoorschijn, dus mocht hij zaterdag zijn ten Kate Yamaha R6 het dichts bij de startstreep plaatsen.

Van pole vertrokken moest hij in de eerste ronde Jaimie van Sikkelerus laten passeren. Van Sikkelerus reed in de eerste ronden beduidend sneller als Hilster en nam wat afstand. Halverwege de elf ronden tellende race op het circuit van Dijon et Prenois kreeg Hilster de koploper weer in het vizier en liep gaandeweg de race weer in. Met iets minder dan een halve seconde achterstand begon de laatste ronde waarin Hilster het wel probeerde maar het lukte net niet om het voorwiel van zijn Yamaha R6 voor die van Sikkelerus over de finish te drukken.

De tweede race van Hilster heeft niet gebracht wat ervan verwacht en gehoopt werd. Door een verkeerde bandenkeuze finishte hij voor het eerst dit seizoen in de achterhoede. De verwachting was dat de baan droog zou worden gedurende de race en daarom was er gekozen voor intermediate banden. Het bleef echter te lang regenen zodat de rijders op regenbanden duidelijk in het voordeel waren.

Hilster had al snel door dat het voor hem zaak was om de schade te beperken en te finishen in de buurt van zijn concurrenten in het kampioenschap. Met Nick Vlaar op de elfde plaats en Eduard Troost op een vijftiende zat Hilster op de dertiende plaats mooi tussen de andere kanshebbers om de titel. De tweede race werd net als de eerste gewonnen door Jamie van Sikkelerus.

Hilster is na de races in Frankrijk koploper in het kampioenschap met 88 punten gevolgd door Nick Vlaar met 76 punten. Van Sikkelerus springt naar de derde plaats met 75 punten op de voet gevolgd door Eduard Troost uit Staphorst met 74 punten.

Jeroen Hilster verschijnt dus in het geel aan de start bij de eerstvolgende race. Op 16 en 17 augustus gaat het kampioenschap verder in Oschersleben waar wederom twee races op het programma staan.

(Foto’s: Kees Siroo)