Advertentie

Browse By

IVN zoekt kinderen om bijen en vlinders te redden

RODEN – Aan alle kinderen wordt door de IVN gevraagd om samen met hun de bijen en vlinders te redden? De bij is maar heel klein, maar heel erg belangrijk voor ons allemaal. Als ze verdwijnen hebben we een heel groot probleem. Want zij zorgen voor de bestuiving van bloemen. Zonder bijen komen er geen peren, appels en aardbeien. De bijen moeten geholpen worden, doe je mee op maandag 22 april tijdens Zaaidag om 09:30 uur bij de Mensingheweg 6a in Roden.

Eerst ga je met z’n allen eieren zoeken en daarna zaad zaaien, waar veel mooie bloemen uit gaan groeien. Kinderen (of hun ouders) graag opgeven bij IVN Roden, ivn.roden@gmail.com, of Anita van der Noord, anitavandernoord@gmail.com. Zo langskomen mag natuurlijk ook.

De Zaaidag is het startsein voor de activiteiten die Heel Noordenveld Zoemt gaat organiseren. Er hebben zich al minstens 15 mensen gemeld die hun tuin of veld willen laten inzaaien voor de bijen en insecten. DE IVN zoekt nog naar meer deelnemers die tuinen of velden ter beschikking hebben en die zich willen inzetten voor bij-vriendelijk beheer, het bouwen en plaatsen van bijenhotels et cetera.