Advertentie

Browse By

Insectenhotel en Mijmerbank in gebruik genomen

PEIZE – Zaterdag heeft wethouder Henk Kosters samen met beleidsmedewerkster van de gemeente Noordenveld Suzanne Dekker en enkele leden van de 55-jarige IVN Peize aan de Hogeweg bij de vijver een insectenhotel onthuld. Daarnaast werd het zogenaamde Mijmerbankje ook nog officieel in gebruik genomen tijdens deze Natuurwerkdag van de IVN. De IVN is erg content met de nieuwe bank, die de gemeente jarige IVN Peize heeft aangeboden. Het prachtige insectenhotel is mogelijk gemaakt met de opbrengsten van de KidsRun van de Eskampen. Een ieder die vanaf nu langs de vijver loopt kan voortaan daar lekker uitrusten en lekker wegmijmeren in deze mooie omgeving.

Na de officiële handelingen werd de rest van de middag met zo’n 30 vrijwilligers gesnoeid, gezaagd, hutten gebouwd, brood gebakken en soep gegeten in Het Bosplan. IVN kijkt terug op een prachtige Natuurwerkdag!

Feestelijke opening . In gebruikname mijmerbank aangeboden door gemeente Noordenveld bij zwaluwtil en onthulling insectenhotel mogelijk gemaakt door kidsrun ods .