Advertentie

Browse By

In Kunstencentrum K38 in Roden is ‘WOOL is COOL 2’ te zien

Kunstencentrum K38 , Kanaalstraat 38 te Roden, woensdag t/m zondag 13-17 uur. Entree €2,- tot 18 jaar gratis.  www.kunstencentrumk38.nl

In Kunstencentrum K38 in Roden is ‘WOOL is COOL 2’ te zien

In het Kunstencentrum in Roden, is ‘WOOL is COOL 2’ – van schaap tot kunst, de transformatie van wol – te zien. De 8 kunstenaars Meta Geerts, Viola Holman, Irma Frijlink, Annie Veldkamp, Klara van Langevelde, Afra Hartog, Gea van Eck en Astrid Polman, tonen op geheel eigen wijze, hoe de wol bewerkt kan worden. Ieder vanuit hun belevingswereld, en staan hier de mens en de natuur centraal.

Zij exposeren wat er met wol en vilt mogelijk is. Het bewerken van de wol met de hand, door  te wrijven met water en zeep, tot er grote lappen vilt ontstaan, die in deze prachtige kunstvorm verwerkt kunnen worden. Het eindeloos prikken met een viltnaald in de wol, resulteert in grote en kleine 3D objecten. Met de naaimachine is industrieel vilt bewerkt en uitgesneden tot ragfijne bladeren. Ook het ‘tekenen met de naaimachine’ door middel van draden met oplosbaar vlies, geeft een verrassend resultaat. Nieuwsgierig geworden?? Deze bijzondere kunst is nog te bewonderen in K38 t/m zondag 24 februari.

Workshops:

Op zondagmiddag  17 februari  van 13.00 – 17.00 uur is de workshop ‘Polswarmers vilten’, door Meta Geerts en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Woensdagmiddag 20 februari van 13.30-15.30 uur de workshop vingerbreien/haken of weven op rietjes voor kinderen van 10 t/m 12 jaar, door Afra Hartog en Annette Arts.

Voor verdere informatie en opgave – www.culturelekringroden.nl en www.kunstencentrumk38.nl