Advertentie

Browse By

Huizen verzakken in Roden

Bewoner Johnny de Jonge praat met de pers in zijn voortuin. Hij zal de woning moeten verlaten. Foto: Erik Brand.

Twee woningen in Roden aan de Oudgenoegstraat zijn onbewoonbaar door verzakking

RODEN – Wat is er aan de hand in Roden? Op verschillende plekken verzakken woningen en niet in één buurt. Vanmorgen heeft bouwbedrijf van der Sluis uit Roden twee woningen aan de Oudgenoegstraat gestut met enorme jukken. Deze woningen zijn in één week tijd meer dan 4 centimeter verzakt en waren in de weken er voor ook al enkele centimeters in de grond verdwenen. De ramen staan onder hoge spanning en je kan de hand tussen de muur en de raamkozijnen steken bij deze woningen. Een woning aan de Kastelenlaan blijkt ook problemen te hebben. 

Niet alleen deze twee woningen zijn de klos. Er zijn meerdere huizen in deze straat waar nu al behoorlijke schade is ontstaan in de woningen en in de buitenmuren. De oorzaak is tot nu toe nog onbekend. De enorme droogte wordt genoemd, maar ook de rioleringswerkzaamheden kunnen de oorzaak zijn, dit wordt nu onderzocht.

250 huishoudens zijn woensdagavond geïnformeerd tijdens een inloopavond in de Esborg in Roden. Deze avond is druk bezocht. De gemeente heeft hier beloofd om alles te gaan onderzoeken.

Foto’s en film: Erik Brand ©

 

Woningen in #Roden verzakken! Enkele woningen aan de #Oudgenoegstraat worden al gestut door enorme jukken!De pers heeft het ook ontdekt! Iedereen is op dit moment aanwezig!

Geplaatst door Het Streeknieuws op Donderdag 6 september 2018