Advertentie

Browse By

Honderden meldingen van stormschade!

Honderden meldingen vanwege de stormschade in de gemeente Noordenveld

STREEK – Er zijn woensdag, 5 juni 2019, ruim 180 meldingen binnengekomen bij de gemeente Noordenveld vanwege de stormschade. Dit gaat hoofdzakelijk om meldingen van omgevallen bomen en loshangende takken. Er zijn momenteel geen acute schades meer. Er kunnen zich nog wel gevaarlijke situaties voordoen in verband met loshangende takken, “blijf daarom alert”, waarschuwt de gemeente.

Verwijderen van bomen
Alle gemeentelijke bomen worden opgeruimd. Allereerst zijn en worden onveilige situaties en hoofdwegen aangepakt en daarna de overige meldingen. De gemeente is niet verantwoordelijk voor particuliere bomen. 

Afgesloten wegen en vrijgegeven wegen
De J.P. Santeeweg in Nietap en Nieuweweg in Roden zijn weer vrijgegeven voor het verkeer. De Leeksterweg en Hullenweg in Roden zijn woensdagavond weer vrijgegeven. De Meerweg in Nietap en Turfweg in Leutingewolde blijven voorlopig nog dicht vanwege de ravage van takken en bomen.

Melding maken bij u gemeente
Bij schade aan eigendom adviseren de gemeente om contact op te nemen met de eigen verzekeringsmaatschappij. Bij meldingen in of aan de openbare ruimte kan een melding gedaan worden via www.gemeentenoordenveld.nl/stormschade.