Advertentie

Browse By

Hittegolf en de gemeente is aan het pekelen?

Asfalt kan tachtig graden worden, pekelwater strooien als remedie

Zomerstrooiwagens staan klaar om asfalt te redden

NOORDENVELD – Er zijn vanmorgen vast verschillende mensen geweest die even gedacht hebben, dat ze bij de gemeente Noordenveld een beetje gek zijn geworden. Terwijl de thermometer de laatste dagen dik 30 graden aangeeft, gaat de gemeente met de strooiwagen op pad. Inderdaad en rare gewaarwording midden in de zomer tijdens een hittegolf!

Maar de strooiwagen van de gemeente rijdt over verschillende wegen – en vooral rotondes – door de hele gemeente Noordenveld om het asfalt te koelen. De wagens rijden eigenlijk alleen in de winter om gladde wegen te voorkomen, maar het zout kan ook in de zomer goed werk doen. Met de huidige temperatuur kan het asfalt verhitten tot wél tachtig graden. Dat gaat de gemeente Noordenveld tegen door pekelwater te spuiten op verschillende wegen en vooral rotondes. Daarmee proberen ze het asfalt op de plaats te houden en te voorkomen dat het aan de wielen gaat kleven. Er ontstaat anders een hoop schade aan het asfalt, dan worden er sporen ingereden en de slijtlaag wordt kapot gereden. Dus voorlopig hoeft u niet raar te kijken als u één van de pekelwagens van de gemeente tegenkomt op de weg.

Foto’s: Erik Brand

Hittegolf: en dan de wegen pekelen? Huh?…. zijn ze gek geworden bij de gemeente #Noordenveld ?Nee hoor!! Want zout koelt en beschermt het asfalt!

Geplaatst door Het Streeknieuws op Woensdag 25 juli 2018