Advertentie

Browse By

Het Rodermarktfeest kan beginnen

Jaarbeurs Roden voorzitter Anne Rozema legt de laatste vloertegel. (foto André Brasse)

De tegel ligt er in! “Het Rodermarktfeest kan beginnen

RODEN – Volgens jarenlange traditie legde Jaarbeursvoorzitter Anne Rozema vrijdagavond de laatste vloertegel in het vernieuwde Jaarbeurs Paviljoen. Dit jaar was het leggen van de tegels een extra grote klus. Het nieuwe, extra grote, Euroled Paviljoen, genoemd naar de nieuwe hoofdsponsor, is een sieraad om naar te kijken. Deze enorme feesttent heeft nog vrijwel nergens in Drenthe gestaan.

“De tegel ligt er in, het Rodermarktfeest kan beginnen” zei Anne Rozema nadat hij de laatste vloertegel had geplaatst. De ‘laatste’ tegel is intern het officieuze ‘startschot’ van de bouwwerkzaamheden op het beursterrein. Nu de vloer is geplaatst kan worden begonnen met de aankleding en inrichting van de hallen.

Het leggen van de vloertegels is een jaarlijkse traditie. Jaarbeurs bestuursleden en leden van Scouting Mensinghe Roden bekleden samen de vloer van de enorme feesthal. Er moet de komende dagen nog het nodige inrichtingswerk worden verzet. “We zitten mooi op schema” aldus Roelf Piek, bouwcoördinator bij Jaarbeurs Roden. “Over een week vindt in deze hal de officiële opening van de Rodermarktweek plaats, zoals gepland”