Advertentie

Browse By

Henk Kosters overhandigt ‘Regenboog’- aanvoerdersband

Wethouder Henk Kosters overhandigt ‘Regenboog’- aanvoerdersband

In navolging van de gemeenten Emmen, Assen, Coevorden en Borger-Odoorn bestede ook de gemeente Noordenveld afgelopen weekend  aandacht aan de acceptatie van LHBTI’s. Henk Kosters reikte voorafgaand aan de voetbalwedstrijd Peize – Olyphia de regenboogbanden uit aan de beide aanvoerders van de teams. Namens vv Peize kreeg Niels Guchelaar de gekleurde band om de arm. Dit jaar zullen aanvoerders van voetbalteams met een regenboogband spelen om laten zien dat zij achter deze actie staan. 

Regenboogweek
Wethouder Henk Kosters: “De provincie is regenboogprovincie en veel Drentse gemeentes zijn regenbooggemeentes. Zo ook de gemeente Noordenveld. Het idee is dat zoveel mogelijk voetbalclubs in Drenthe in dit weekend aan deze actie meedoen. In verschillende gemeenten wordt aandacht gevraagd voor de Regenboogweek  2018 van 6 t/m 13 oktober. Een werkgroep onder leiding van CMO Stamm heeft een acceptatieplan uitgewerkt voor alle Drentse gemeenten. Ook de John Blankenstein foundation, Sport Drenthe en Provincie Drenthe zijn hierbij betrokken.”

Extra aandacht binnen de sport
Met diverse activiteiten wordt in heel Drenthe aandacht gevraagd voor de sociale acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT). Dit jaar is er extra aandacht voor de acceptatie van LHBT’ers binnen de sport, en met name bij voetbal. Zo kregen alle voetbalclubs van de provincie Drenthe aanvoerdersbanden met regenboogprint en als ondersteuning van de actie zullen de aanvoerders van FC Emmen en Fortuna Sittard op 7 oktober hiermee spelen. Michael van Praag, ambassadeur voor diversiteit bij de Koninklijke Voetbalbond (KNVB), was aanwezig bij deze wedstrijd.

LHBTI-emancipatie
De overheid werkt aan gelijke rechten voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI’s). En wil geweld en discriminatie tegen LHBTI’s voorkomen. Tijdens de regenboogweek staan we stil bij de sociale acceptatie.