Advertentie

Browse By

Heiwerkzaamheden nieuwbouw Leek begonnen

Wold&Waard gestart met bouw van 24 energiezuinige woningen waarvan 18 Nul-Op-de-Meter in Leek 

LEEK – Aan ‘t Zuden / Wethouder Iwe Hutstraat in Leek is Plegt-Vos Bouwgroep begonnen met heiwerkzaamheden. Hier wordt in opdracht van Wold en Waard  24 energiezuinige 2-slaapkamerwoningen, waarvan 18 Nul-Op-de-Meter gerealiseerd. Na verwachting zullen de nieuwbouwwoningen in december 2018 opgeleverd worden.

Prettig wonen in Leek
Leek staat voor prettig wonen. Voor uw inkopen kunt u terecht bij de vele winkels en de weekmarkt op donderdag. Er zijn basisscholen en er is voortgezet onderwijs. Leek biedt veel activiteiten voor iedereen: Sportcentrum, Leekstermeer en Landgoed Nienoord. Leek is goed bereikbaar via de A7 en heeft goede busverbindingen naar Groningen, Drachten, Assen etc.

24 energiezuinige woningen waarvan 18 Nul-Op-de-Meter
Alle woningen zijn zeer energiezuinig en voorzien van een warmte-terug-win unit, extra isolerend glas en extra hoge isolatiewaarden. Van de 24 woningen zijn 18 NOM-woningen. NOM-woningen worden verwarmd door warmtepompen. Deze luchtwarmtepompen werken op stroom. Er komt geen gasaansluiting in deze NOM-woningen. Dit betekent elektrisch koken. De NOM-woningen kunnen energie opwekken door zonnepanelen. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst.

Met een gasaansluiting zijn de overige 6 woningen niet geschikt voor NOM. Deze woningen zijn niet gunstig gesitueerd voor een optimale opbrengst voor het opwekken van energie door zonnepanelen. Dit komt door de dakligging en de nabijheid van hoge bomen. Deze woningen worden verwarmd door een cv-ketel.

Nieuwsgierig naar deze woningen? Lees meer op de website van Wold & Waard

Wold en Waard   #Nieuwbouw #Nul-Op-de-Meter