Advertentie

Browse By

Heel Noordenveld gaat Zoemen!

NOORDENVELD – Eén groot bloemenlint voor bijen en vlinders. Dat is het doel van de Landelijke Zaaidag op 22 april, ook in de gemeente Noordenveld!  IVN zet zich in samen met GroenLinks en PvdA voor de Landelijke Zaaidag. Anita van der Noord raadslid Groen Links en Rimke Arends gaan samen met IVN, leerlingen van de Esborg en inwoners van Noordenveld een aantal plaatsen inzaaien met speciaal bloemenzaad voor bijen en insecten.

Mensen hebben bijen nodig. Bijen hebben bloemen nodig. Ons voedsel en onze gezondheid hangen ervan af. 80% van de groenten, fruit en noten op de versafdeling in een supermarkt wordt bestoven door bijen. De aantallen bijen en insecten zijn enorm afgenomen, daar maakt de wereld zich zorgen over. Als we om ons heen kijken dan is alles groen. Maar veel groen is gras en er zijn te weinig bloemen. Dit probleem is niet nieuw, veel organisaties en mensen zijn ermee bezig. Maar het gaat niet snel genoeg en daarom willen ze actie.

Doe mee, want zaaien doet zoemen!

Ook u kunt wat doen voor de bijen en vlinders door een stukje grond in te zaaien op de Landelijke Zaaidag voor bijen en vlinders. Meedoen? IVN stelt aan deelnemers gratis zaad ter beschikking. Laat het ze weten!
U kunt mailen naar Anita van der Noord, Raadslid GroenLinks: anitavandernoord@gmail.com