Advertentie

Browse By

Harry Oolders mooie tweede plek tijdens Ot en Sien Open golftoernooi

Eesge Jongstra wint Ot & Sien Open Golftoernooi op Holthuizen

RODEN – Het was een mooi feest op, zondag 20 mei, bij Golfclub Holthuizen in Roden. Een oude traditie was in ere hersteld, het Ot en Sien Open golftoernooi, een wedstrijd voor zowel clubleden maar vooral ook voor golfers van andere golfclubs. Ze kwamen van heinde en verre, van Winschoten tot Noordwijk aan zee. Veel golfers hadden er gelijk maar een korte vakantie aan vastgeknoopt in het mooie Drenthe. En gelijk hadden ze met dit mooie weer.

Want prachtig weer was het, op deze eerste pinksterdag. Er werd dan ook flink gesmeerd met factor 30 of hoger en de dames hadden veelal een “rokjesdag”. De deelnemers werden ontvangen met door de horeca van de club (Harrie en Ali van der Es) aangeboden koffie met cake. De wedstrijdleiding heette iedereen hartelijk welkom en legde uit wat iedereen kon verwachten, en om 11:00 uur gingen de eerste golfers van start. Omdat er 63 deelnemers waren, en een gemiddelde golfronde van 18 holes ca. 4 uur kost, kwamen de laatsten pas na 18:00 uur binnen. Daar was het al heel gezellig op het terras, met een drankje en de heerlijke hapjes van Harrie. De organisatoren van het toernooi, Bé en Jeanette Dekker, reikten vervolgens de diverse prijzen uit.

De winnaar van de eerste prijs (strokeplay*) en tevens van de Ot en Sien bokaal, was één van de gastspelers, Eesge Jongstra. Harry Oolders werd tweede en gastspeler Roland van der Kraan ging er met de derde prijs vandoor. Netto prijzen waren er voor Bram Pruis, Paul Scheffer en Laurens Drijfhamer. In de stableford-categorie, won gastspeler Bob Weitz. Holthuizen-leden Thomas Labberton en Henk van der Goot (Roden) bezetten de tweede en derde plaats. De neary was voor Frans de Bree, de longest dames voor Roely Aukema en de longest heren werd geslagen door gastspeler Roland van der Kraan. Woorden van dank en een bloemetje waren er voor Marc De Raedt, die had geholpen met de indeling en verwerking van de wedstrijd in het computersysteem. Ook werden de bezoekende oud-leden van Holthuizen in het zonnetje gezet.