Advertentie

Browse By

GOMOS wint duurzaamheidsprijs!

Geert Louters nam namens VV GOMOS de prijs in ontvangst!

VV GOMOS wint 1000 euro

DUURZAAMHEIDSPRIJS VOOR VV GOMOS

NORG – VV GOMOS is al enige tijd bezig om het fraaie sportpark aan de Schapendrift te verduurzamen. Zonnepanelen, ledverlichting en andere energie besparende maatregelen zijn daar een mooi voorbeeld van. Dat dit niet onopgemerkt is gebleven is het feit dat VV GOMOS nu behoort bij de 15 meest duurzame sportverenigingen van Nederlanden België.

Ook het assortiment in de kantine speelt daarin een grote rol. Fairtrade koffie en thee, zo weinig mogelijk disposables en binnenkort komen er zelfs biologische wijnen. Onbewust, zonder dat de bezoekers het door hebben worden er steeds minder suikerhoudende en meer gezondere producten verkocht.

Het gewonnen prijzengeld van € 1000.- is bedoeld om de duurzaamheid van het sportveld nog verder te verbeteren.  Geert Louters, die de prijs namens VV GOMOS in ontvangst heeft genomen is ontzettend trots dat VV GOMOS deze titel heeft binnengehaald. “Dit is een geweldige stap in de richting die we bij VV GOMOS op willen. We hebben al één van de meest mooie sportvelden van Nederland, en nu kunnen we ook zeggen dat we bij de meest duurzame sportverenigingen horen”

De € 1000,- zal goed worden besteed. Speciale afvalbakken om alles bij de bron te gaan scheiden is daar een voorbeeld van. VV GOMOS zal in de toekomst een voorbeeldfunctie gaan vertolken voor de rest van de sportverenigingen in de regio. Gelukkig zijn de leden zich hiervan bewust, zodat we duurzaam naar de toekomst kunnen kijken.