Advertentie

Browse By

GEZONDE LEEFOMGEVING VOOR BASISSCHOLEN IN NOORDENVELD

NOORDENVELD – In het kader van de gezondheidsweek Noordenveld gaat wethouder Alex Wekema maandag 25 maart 2019 een bezoek brengen aan GBS De Rank in Roden. Om 10 uur gaan de leerlingen van groep 1 en 2 een parcours afleggen op loopfietsjes op het schoolplein.

Voor elke groep op school is er een activiteit tijdens de gezondheidsweek. Om het fietsen te promoten bij de jongste jeugd, hebben we voor groep 1 en 2 een loopfietsclinic georganiseerd. Deze loopfietsjes zijn vorig jaar door DVEN accountants adviesgroep aan de gemeente geschonken. André Steenbergen en Bob van der Velde zijn namens DVEN ook aanwezig om te zien hoe de fietsjes in de praktijk worden gebruikt.

Activiteiten gezondheidsweek

Naast de fietsclinic voor de jongste leerlingen van 9 basisscholen in Noordenveld zijn er diverse activiteiten georganiseerd door de sportcoaches en JOGG studenten. Het thema van de gezondheidsweek is ‘Stap Vooruit’. Naast onder andere de ‘Gezondheidsquiz’, wordt het drinken van water en een gezonde pauze hap gestimuleerd en uiteraard op de fiets naar school.

Daarnaast is er de lessenserie over gezonde levensstijl en bewegen. Voor elke groep is een gespecialiseerde lessenserie opgesteld welke door de leerkracht zelf gegeven kan worden.

DVEN accountants adviesgroep

DVEN (voorheen De Vries Everts en Numan) accountants adviesgroep bestond vorig jaar 75 jaar en heeft om dit heuglijke feit te vieren een budget beschikbaar gesteld voor een maatschappelijk doel. Dit is ‘Kop van Drenthe Op Fietse naar school’ geworden. Er zijn door DVEN 15 loopfietsen met helm en een kar voor het transport ter beschikking gesteld aan de gemeente. Evenementenorganisaties, scholen, kinderopvang, peuterspeelzalen, wijkbelangenverenigingen et cetera kunnen hier gebruik van maken. DVEN wenst de toekomstige gebruikers veel fietsplezier!