Advertentie

Browse By

Geslaagde korfbalweek jeugd kv Noordenveld

RODEN – In de afgelopen ‘meivakantie’ (23 – 30 april) is een grote groep van de oudere jeugd (12-19 jaar) van kv Noordenveld naar Hongarije geweest om daar deel te nemen aan een internationaal korfbalkamp. Samen met hun leeftijdgenoten van kv Drachten en kv Noveas uit Steenwijk vertrokken zondag 23 april jl. zo’n 70 personen , jeugd plus begeleiding, naar villapark Várgesztes waar zij die week hebben verbleven .

Er bestaan al jarenlang waardevolle contacten vanuit deze 3 verenigingen met de korfballers uit de Hongaarse stad Dunakeszi.

Uit alle enthousiaste verhalen blijkt dat de deelnemers kunnen terugzien op een fantastische uitwisselingsweek waarin flink werd getraind, werd gestreden om de ‘Vargesztes Cup’, maar waar ook veel tijd was voor ontspanning. Zo werd het prachtige Boedapest bezocht, was er een boottocht met Dragon Boats op de Donau en werd op Koningsdag het grote plein van Dunakeszi oranje gekleurd door zo’n 200 swingende Nederlandse en Hongaarse jongelui. Naast al deze activiteiten bood het park veel mogelijkheden voor ontspanning. Kortom het werd een week vol fantastische korfbal- en reiservaringen, een perfecte organisatie, veel gezelligheid en veel nieuwe contacten.