Advertentie

Browse By

Gemeente Westerkwartier hijst regenboogvlag op Coming-Outdag

WESTERKWARTIER – Vrijdag 11 oktober hijst de gemeente Westerkwartier om 8.40 uur voor de locatie Grootegast, de regenboogvlag ter ere van de Coming-Outdag. De gemeente doet dit in estafettevorm samen met de andere Groninger gemeenten.

Burgemeester Ard van der Tuuk en wethouder Bert Nederveen: “We laten hiermee zien hoe belangrijk we de veiligheid, weerbaarheid, sociale acceptatie en zichtbaarheid van LHBTI-inwoners in onze gemeente vinden.” LHBTI staat voor Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel, Transgender, Intersekse.

Gesprek
Heb jij hier ervaring mee? Dan nodigen de nieuwe burgemeester Ard van der Tuuk en wethouder Bert Nederveen je graag uit voor een openhartig gesprek. Wil je er vrijdag graag bij zijn, laat het ons weten en stuur een mail naar regenboog@westerkwartier.nl.


Na het vlag hijsen gaan de burgemeester en wethouder vanaf 9.00 uur in gesprek met belangstellenden in de voormalige raadzaal van het gemeentehuis in Grootegast (Hoofdstraat 97).

Estafette

Om deze dag te markeren, hebben alle Groninger gemeenten gehoor gegeven aan de oproep om in estafettevorm de regenboogvlag te hijsen. Het hijsen begint om 8.30 uur in Appingedam. Daarna volgen de andere gemeenten iedere keer een minuut later.