Advertentie

Browse By

Ga gratis een week op de e-bike naar je werk!

 

 

WESTERKWARTIER – Wil je graag eens op de e-bike naar je werk in het Westerkwartier? Dan bieden ze je nu de kans! Met de actie Stap op en probeer Westerkwartier mag je een week lang gratis een e-bike uitproberen. Bij diverse fietsenhandelaren in het Westerkwartier staan speciale Stap op en Probeer-e-bikes klaar. Wij hopen dat het goed bevalt en dat je vaker op de fiets of e-bike naar je werk gaat. Goed voor het milieu en de gezondheid!

Redenen om een E-Bike te pakken

Gezonder, Je hebt meteen je dagelijkse portie beweging te pakken, Bespaar tijd, Je bent sneller op je werk. Geen gedoe met parkeren, Minder Reiskosten, Een e-bike pakken bespaart je de nodige reiskosten

Wil je graag eens op de e-bike naar je werk in het Westerkwartier? Dan bieden ze je nu de kans! www.stap-op-en-probeer-westerkwartier.nl

Hieronder een verslag van Christine Huizing die een week de e-bike mocht proberen:

Oh? Mag ik de speed pedelec ook proberen? Dan ga ik dat zeker doen!

Christine Huizing werkt al 11 jaar bij de gemeente Leek. Sinds 6 jaar is ze manager Wonen, Welzijn en Zorg. Ze reageert enthousiast als ik vraag of het leuk werk is: ‘Heel erg leuk werk en fijne collega’s!’ Christine woont in Noordlaren en rijdt elke dag met naar auto heen en weer. ‘Het is 30 kilometer in de auto en op de fiets is het 26 kilometer. Ik zou best fietsend naar mijn werk willen, maar dan moet ik eerst douchen zodra ik aan kom en dat vind ik veel te bewerkelijk. Bovendien ben ik ook best lang onderweg.’

Recreatief fietsen doet Christine op een racefiets, toerfiets én een mountainbike. ‘Dat klinkt eigenlijk meer dan dat het is, maar dat zijn wel de fietsen die ik gebruik. Hoewel ik meer zou kunnen fietsen.’
In augustus probeerde ze een week lang een e-bike. ‘Ik dacht er serieus over na om een e-bike aan te schaffen voor woon- werkverkeer en ik wilde graag weten of het iets voor me was. En dankzij Stap op en Probeer Westerkwartier kon ik een week lang over een e-bike beschikken.’

Het was die week redelijk weer; wel veel wind en wolkenvelden maar toch droog. ‘Of je nu wind tegen of wind mee hebt, dat maakt niet uit. Ik reed in een uur van het werk naar huis. Een mooie rit, van Leek, via Nietap, Roden, Peize, Eelde en zo naar Noordlaren. ‘Ik vond het heerlijk om eens niet steeds de auto te pakken om bezig te zijn. Ik had totaal geen last van tegenwind. En omdat ik de racefiets al gewend ben hoefde ik niet te wennen aan de snelheid.’

Christine weet het nu zeker: er komt een e-bike

‘Maar dan geen stadsfiets zoals degene die ik heb uitgeprobeerd, deze vond ik toch wat te licht. Ik wil zeker een snellere uitproberen. Ik ga me opgeven voor de speed pedelec en dan eens kijken of die me bevalt. Zo ja, dan schaf ik die aan. En anders een QWIC, die zitten er net tussen in. Ik ben blij dat ik aan het project mee heb gedaan, dit heeft me echt over de streep getrokken. Er zou wel iets meer ruchtbaarheid aan gegeven mogen worden. Met meer bekendheid bereik je meer mensen’.

Tips voor toekomstige e-bikers heeft Christine ook: ‘Probeer hem uit. Echt, er zijn zoveel verschillende fietsen en iedereen heeft een andere voorkeur en rijdt een andere afstand. Laat je goed informeren, dan vindt je de fiets die bij je past.

door: Fiona Huisman
#stapopenprobeer #westerkwartier #gemeenteleek#zuidhorn #grootegast #marum #groningen #tolbert#zevenhuizen #fiets #ebike #fietssnelweg#speedpedelec #bicyclestoreleek #trimunt#terveldtweewielers #hermanvandermeulen#profilewagenaar #eelde #noordlaren #peize 

Ook een e-bike uitproberen?
Kijk snel op www.stap-op-en-probeer-westerkwartier.nl