Advertentie

Browse By

Futsal Marum zet in op een “De Groene Kathedraal”

Sporthal en Futsal Marum slaan handen ineen voor vernieuwde hal en kleedruimte.

MARUM – Er veel veranderd rondom sporthal. Het is een heus sportcentrum geworden met aanbouw van een gymzaal en sportschool. Nu, in 2019, liggen er wederom plannen voor extra aanbouw en verbouw bij het sportcentrum. De sporthal speelt hiermee in op de wensen van zaalvoetbalvereniging Futsal Marum, die al jarenlang grootgebruiker zijn van en in het sportcentrum.

Een goede samenwerking met verenigingen staat bij sporthal hoog in het vaandel en zodoende zijn ze al ruim een jaar lang in gesprek met zaalvoetbalvereniging Futsal Marum over eventuele aanpassingen van, zoals ze het bij Futsal Marum noemen: “De Groene Kathedraal”. Voorzitter van Futsal Marum, Derk Veenstra, vindt dat het wel eens tijd wordt dat Futsal Marum de erkenning krijgt die ze verdienen “De stoeltjes in de sporthal zijn van een andere kleur die wij graag wensen, oud van materiaal en toe aan vervanging. Wij bij Futsal Marum hebben al jarenlang de wens dat deze stoeltjes groen met zwart worden. Dat de sporthal hierin mee gaat werken vinden wij als club geweldig. Zo wordt het eindelijk, letterlijk en figuurlijk: De Groene Kathedraal.” Aldus de voorzitter van Futsal Marum die uitermate tevreden is dat de sporthal gaat inspelen op één van de wensen van Futsal Marum. Het blijft niet alleen bij vervanging van de tribunestoeltjes, de wens van een nieuwe vloer en nieuwe kleedruimte lijkt ook voor Futsal Marum in vervulling te gaan.

“Futsal Marum is een warme vereniging, een vereniging die een belangrijke inkomstenbron is voor onze locatie in Marum en gehele organisatie.” Futsal Marum wil als vereniging weer gaan groeien en de sporthal wil daar graag aan mee werken. “De wens van een nieuwe vloer en nieuwe kleedruimte zagen zij eerst nog niet zozeer als noodzaak, maar de ambitie die wij hebben met Futsal Marm om te groeien als club, heeft de sporthal er toch voor gekozen om nieuwe coating over de vloer te doen met daarin het logo van Futsal Marum, en over te gaan tot aanbouw bij het kleedkamer gedeelte van Futsal Marum.” Aldus de tevreden voorzitter van Futsal Marum.

Futsal Marum heeft natuurlijk inspraak over de indeling van de nieuwe kleedkamer. “Dat onze vaste kleedkamer een upgrade krijgt is geweldig, welke amateurvereniging heeft de beschikking over een eigen dompelbad en saunacabine in hun kleedkamer? We willen samen met de sporthal het sportcentrum en Futsal Marum een nieuw leven in blazen, daarvan is dit een mooi begin.” Aldus Derk Veenstra.

Deze plannen moeten voor het nieuwe seizoen gerealiseerd zijn. “De vergunning aanvragen zijn een tijd geleden ingediend, we verwachten op korte termijn groenlicht van de gemeente. In het begin van het 2e kwartaal van dit jaar zal de verbouwing van de kleedkamer van start gaan. De tribune en vloer zullen in de zomerstop van de competitie worden vervangen.” Aldus de woordvoerder van de sporthal.

De opening van de vernieuwde tribune en kleedkamers moet gaan plaatsvinden in september.