Advertentie

Browse By

Foppe de Haan bezorgt VEV’67 Walking Football een mooie ochtend

Woensdagmorgen 16 januari was Foppe de Haan te gast bij Walking Football VEV’67.

De bedoeling was dat hij een gasttraining ging verzorgen, maar een rugblessure heeft dit verhinderd. Desondanks is Foppe wel aanwezig.  De talrijke deelnemers van het Walking Football (ruim 28 mannen) en een handvol  toeschouwers zijn het 1e uur getuige van een training/wedstrijdvorm van de deelnemers.

Naderhand geeft Foppe een boeiende lezing over wat zoal het FoppeFonds doet voor jonge mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, voor wie sporten of spelen niet vanzelfsprekend is of omdat hun ouders door financiële omstandigheden hun kind niet kunnen laten sporten. Door te sporten of te spelen krijgen kinderen energie en levenslust. Door het geven van een bijdrage kan het Foppe Fonds ervoor zorgen dat een kind weer straalt en plezier heeft. Zelfs als het allemaal even niet gemakkelijk is: een kind hoort te spelen!

Zo zijn er talloze voorbeelden te noemen:

100 rolstoelenproject

Eén project sprong er de afgelopen jaren bovenuit: het 100 sportrolstoelenproject. Veel kinderen met een lichamelijke handicap kunnen nog maar één sport doen, namelijk e-hockey. Hiervoor is wel een speciale, behendige elektrische sportrolstoel nodig. Deze stoelen zijn erg prijzig.  Het Foppe Fonds is er trots op dat inmiddels 100 kinderen mede dankzij financiële steun van het fonds zo’n rolstoel hebben aangeschaft  en (weer) kunnen gaan hockeyen. Het project is hiermee tot een groot succes geworden. Het Foppe Fonds zet zich nog steeds in voor kinderen de graag willen e-hockeyen.

100PK onbeperkt in galop

Paardrijden is één van de weinige sporten die kinderen met een beperking kunnen doen zonder gebruik te maken van hun rolstoel. Het paard wordt de benen van de ruiter. Door het paardrijden worden kinderen met een beperking rustig, leren ze balans houden en stimuleert het hun ontwikkeling. Ze beleven er ook erg veel plezier aan en het laat ze stralen. Het Foppe Fonds zet zich hier de komende tijd samen met een 5-tal noordelijke FPG maneges voor in. Want paardrijden kost door de aangepaste materialen zoals de zadels, een tillift en opstapperron veel geld

Racerunning

is bedoeld voor kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Dankzij de racerunner, een soort loopfiets met drie wielen en een borststeun, kunnen zij toch sport beoefenen. Samen met de NSGK en de Dirk Kuyt Foundation werkt het Foppe Fonds samen om verenigingen als Lionitas te ondersteunen deze sport verder te ontwikkelen, zodat kinderen met een beperking kunnen sporten.

Individueel kunnen jonge sporters ook een beroep doen bij het FoppeFonds. Een jongeman mist door amputatie zijn onderbeen. Zijn prothese is niet goed en hij doet een aanvraag voor hulp bij het fonds. Na goed bestuderen van mogelijkheden, krijgt deze jongeman een sportprothese aangemeten.  De laatste Olympische Spelen voor mensen met een beperking behaalt deze jongeman zilver op de 100 meter sprint.