Advertentie

Browse By

Fitclub Rodenburg gaat nu ook Outdoor!

Fitclub Rodenburg, het jongste fitness- en groepslescentrum in Leek gaat van start met een actief “oudoor” programma voor leden én niet-leden! In 2012 startte de Fitclub met groepslessen en in 2015 werd er uitgebreid met een compleet fitnessaanbod in een gloednieuwe zaal bij de Rodenburghal. Vorig jaar werd al voorzichtig gestart met een buitenprogramma en dat wordt komend voorjaar en zomer verder uitgebreid.

Bootcamp

Elke dinsdagavond om 20.15 uur is er Bootcamp, een fanatieke outdoor training. Je traint met eigen lichaamsgewicht, materialen uit de natuur of de trainer neemt speciale Bootcamp materialen mee zoals grote ballen, autobanden en touwen. Bootcamp is een intensieve full body work-out, waarbij je continu wordt uitgedaagd. Je traint met een groep maar wel altijd op je eigen niveau, zo is Bootcamp voor iedere sporter toegankelijk. Ook het de nieuwe survivaltoestel op Sportpark Rodenburg maakt onderdeel uit van de Bootcamp training.

Mountainbiken

Ook mountainbiken staat elke donderdag om 19.00 uur weer op het programma. In 14 weken wordt opbouwend aandacht besteedt aan rijtechniek, hoe beweeg je vlot, veilig en effectief door het terrein op je mountainbike. Sturen, remmen, bochten, klimmen en afdalen, het komt allemaal aan bod. Tijdens de clinic leer je in de basis om om te gaan met de verschillende ondergronden en obstakels die je voor de wielen krijgt. Met gebruik van de juiste technieken, een gezonde maar niet overdreven dosis lef zal je merken dat je tot meer in staat bent dan je dacht te zijn. Ook gaan we verschillende omgevingen verkennen.

 

Hardlopen

Nieuw dit jaar is de hardloopclinic o.l.v. Peter Wolters. Zou je graag buiten willen leren hardlopen? Of heb je al eens meegedaan aan een hardlooprun, maar wil je jouw looptechniek en/of duurvermogen verbeteren? Kom dan bij de basistraining hardlopen! In de trainingen wordt een stevige basis gelegd. In elke training krijg je praktische uitleg over een onderdeel van het hardlopen zoals blessurepreventie, kleding, eten/drinken en trainingsvormen. Bij de oefeningen zit elke keer een specifiek onderdeel zoals: loophouding, stabiliteit, ademhaling, armbeweging, voetafwikkeling, souplesse. En de trainingsomvang wordt langzaam opgebouwd, waarna je een goede 5 km of 10 km run kan lopen. Ongeacht jouw niveau, zit er voor ieder voldoende uitdaging in de basistraining.
14 weken op woensdagavond 19.00 – 20.30 uur.

Voor meer informatie en aanmelding kan men terecht bij de fitnessbalie in de Rodenburghal of mailen naar info@fitclubrodenburg.nl.

Foto: Sfeerimpressie van de Multi Obstacle Rig die begin april op Sportpark Rodenburg in gebruik wordt genomen!