Advertentie

Browse By

Film én spreker over Rwanda

RODEN – Een bijzondere combinatie in samenwerking met de Cinema Winsinghof op 10 en 11 april: de film hotel Rwanda om acht uur op woensdagavond en de avond daarna een spreker uit Rwanda en iemand met vrijwilligerservaring in kerkelijk centrum Op de Helte in Roden.

Hotel Rwanda
In 2004 verscheen deze film over het waargebeurde verhaal van Hotel Des Mille Collines, waar meer dan duizend Tutsi’s en Hutu’s de genocide in 1994 wisten te overleven dankzij de hoteleigenaar. Een aangrijpende speelfilm die genomineerd werd voor diverse academy awards. Deze film wordt woensdag 10 april vertoond en om half acht kort ingeleid door Walter Meijles. De film start om 20.00 uur. Entree: €7,50 inclusief consumptie.
Locatie: Theater De Winsinghof, Brink 10 te Roden. Reserveren: kassa@theaterroden.nl of bellen op ma, di of do tussen 10.00-12.00 op 0505014020.

‘Omdat het helpt’ – Jan de Dieu in Op de Helte

In een land als Rwanda is de zorg voor kinderen niet zo strak geregeld als bij ons in Nederland.
De nasleep van de genocide in 1994 werkt nog steeds door. Ondertussen is Rwanda aan het opklimmen uit dit dal. De Protestantse Gemeente Roden-Roderwolde ondersteunt dit project met geldwervingsacties en door kennis te delen over dit project.
Daarom heeft zij de donderdag erna, 11 april, Jean de Dieu, een vrijwilliger uit Rwanda, uitgenodigd die zal vertellen over zijn werk daar. De Dieu geeft leiding aan een weeshuis waar ook opvoedondersteuning wordt gegeven aan ouders en kinderen. Hij is Engelssprekend en er wordt ter plekke vertaald in het Nederlands. Een unieke kans om film en werkelijkheid met elkaar te verbinden! Uit Nederland is Marieke van Lingen aanwezig, die haar ervaringen als vrijwilliger in Afrika deelt en zelfgeschreven liederen zingt.

De avonden zijn georganiseerd door de ZWO-taakgroep van de Protestantse gemeente te Roden – Roderwolde. Locatie: Kerkelijk centrum Op de Helte, Helterbult 125 te Roden.  Aanvang 20.00, vooraf opgeven is niet nodig en de entree is gratis. Iedereen is van harte welkom, zowel bij Cinema de Winsinghof als bij de spreker de dag erna in Op de Helte.