Advertentie

Browse By

Fietstocht en kans op mooie streekproductpakketten

WESTERKWARTIER – Op zaterdag 5 mei kunt u niet alleen een mooie route door het Zuidelijk Westerkwartier fietsen maar ook genieten van een drietal informatiemarkten op de route. Boer& Natuur Zuidelijk Westerkwartier en LTO-Noord hebben een tweetal fietsroutes door het ZWK uitgezet. Dit jaar staat de Weidevogel centraal en kan er tussen 10.00 uur en 12.00 uur gestart worden bij INKIES in Midwolde om door het gebied te fietsen.

Bij de start ontvangt een mooi boekje met naast de fietsroute een beschrijving van het gebied. Ook krijgt u een consumptiebon mee om onderweg te besteden. Op de route kunt u tussen 10.30 uur en 15.00 uur de molen in Enumatil bezoeken waar u vanaf de omloop het gebied van boven kunt bekijken. De informatie van Staatsbosbeheer en het Waterschap Noorderzijlvest wordt daar omlijst door muziek en zang verzorgd door Tante Til.
Aan de Zuiderweg nr. 8 in Zuidhorn zijn bij de boerderij van de fam. Posthumus drone demonstraties. De drone kijkt waar de weidevogel haar nest heeft. Weidevogeltellers vertellen u daar wat ze allemaal doen om de weidevogel te beschermen. Maar kijk daar ook naar de mooie kleine windmolen en de informatiestand van de LTO. Die dag kunt u daar ook verse koemelk kopen of een vleespakket aanschaffen.

Tenslotte kunt u tussen 10.30uur en 15.00 uur verhalen horen over Anna van Ewsum en de schelpengrot bij het Dorpshuis in Lettelbert. De Historische kring, het Groninger Landschap en IVN vertellen u daar graag over hun activiteiten. Scoutinggroep de Bevers verzorgt een activiteit voor kinderen terwijl Geert Zijlstra daar liedjes in het westerkwartiers zingt.

De deelnemers aan de fietstocht kunnen onderweg meedoen aan een prijsvraag waarmee mooie streekproductpakketten te winnen zijn.
Kunt u niet fietsen maar wilt u toch de locaties bezoeken dat kan. U bent van harte welkom tussen 10.30 uur en 15.00 uur op één van de locaties,
Als u een boekje en gratis consumptiebon wilt dan kunt u deze afhalen bij Inkies te Midwolde tussen 10.00 uur en 12.00 uur.
U kunt het boekje met de fietsroutes ook verkrijgen bij het Informatiecentrum Nienoord en op de Borg Nienoord.

Dat u deze activiteiten gratis kunt bijwonen is dankzij een bijdrage vanuit het Ondernemersfonds van Leek.