Advertentie

Browse By

Fietsers op de bon geslingerd

NOORDENVELD – De politie Noordenveld heeft woensdagmorgen op het fietspad tussen Roden en Nietap een verlichtingscontrole gehouden bij de fietsers. Maar liefst 64 fietsers werden gecontroleerd en 8 daarvan kregen een bekeuring van de politie vanwege niet deugdelijke verlichting. In Drenthe wordt extra aandacht gegeven aan fietsers om te zorgen dat hun fietsverlichting in orde is met de campagne ‘Licht aan en gaan in Drenthe!’ De komende tijd staan hulpverleners op allerlei locaties, zoals drukke wegen richting scholen, bij sportverenigingen of gewoon in het dorp om de fietsers op goede fietsverlichting te wijzen. Wie veilige fietsverlichting heeft, maakt kans op leuke prijzen zoals een fiets ter waarde van €1.000,-.

Gevaarlijke situaties voorkomen met goede fietsverlichting

Hulpverleners komen in het donker geregeld fietsers tegen zonder goede fietsverlichting. Dat is gevaarlijk, voor de fietsers zelf en ook voor de hulpdiensten die bij een spoedgeval snel ter plaatse moeten zijn. De hulpdiensten roepen daarom samen met het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe, Veilig Verkeer Nederland, ANWB en de twaalf Drentse gemeenten alle Drenten op om te zorgen voor goede verlichting op de fiets. Ze richten zich vooral op de jongere fietser, omdat dit een kwetsbare verkeersdeelnemer is.

Wanneer is je fietsverlichting veilig?

  • De fietslampen verblinden geen andere weggebruikers
  • De lampen zijn goed zichtbaar. Er hangt niets overheen
  • De lampen schijnen recht vooruit en recht achteruit, ze knipperen niet
  • Eventuele losse lampen zijn bevestigd aan de fiets of het bovenlichaam
  • Er wordt niet meer dan één koplamp gebruikt
  • De fiets heeft goede reflectoren: een rode reflector aan de achterkant, gele reflectoren in de trappers en witte of gele reflectoren op de wielen.

Vanmorgen verlichtingscontrole gehouden tussen @Roden en @NietaP. 64 fietsers gecontroleerd en 8 bekeurd. ^TV