Advertentie

Browse By

Festival Worteldagen volop in de voorbereidingen

NORG – Vanaf 22 mei zijn er nationale en internationale studenten gearriveerd in Norg om zich bezig te houden met locatietheater. Festival ‘Worteldagen’ is een kleinschalig beeldend locatie theaterfestival dat sinds 2006 jaarlijks met Pinksteren plaatsvindt in Norg, een esdorpenlandschap in Drenthe. Vier dagen lang dient het dorp als podium voor beeldend locatietheater. De kleinschalige opzet, met een maximum aantal bezoekers van 20 personen per locatie, geeft het intieme karakter weer waarop festival ‘Worteldagen’ is gebaseerd.  Een uniek festival in Nederland, gemaakt door studenten van diverse kunstopleidingen.

Op meer dan 40 locaties zijn schuurtjes, parken, scholen, winkelpanden, weilanden, een oud café en de lokale ijsbaan, die de inspiratiebron en achtergrond zijn voor ongeveer 45 studenten van kunstopleidingen uit heel Nederland. Deze studenten ontwikkelen individueel op hun eigen locatie, in twee weken hun product, om dit uiteindelijk te presenteren aan écht publiek!

Wortelen in je vak, wortelen in Norg. Dit is de achterliggende gedachte bij de naam “Worteldagen” van dit vierdaags kleinschalig beeldend theaterfestival dat zich afspeelt tijdens het pinksterweekeinde . Wat er al eens eerder over het festival is gezegd; festival Worteldagen is een zeer uniek festival, wat nergens anders in Nederland, op deze manier wordt gepresenteerd. Talenten krijgen hier in Norg / Noordenveld een laboratorium aangeboden waarin ze de vrije hand hebben om zichzelf met hun resultaat te presenteren.

Vanaf vrijdag 2 juni om 14.00 uur zullen de eerste voorstellingen te zien zijn tijdens de try-outs, elk kwartier gaat er een nieuwe route van start.

De officiële opening start om 19.30 uur met een voorstelling van de kinderen van de lokale basisschool “de Hekakker”. Vervolgens zal  het hoofd van een van de deelnemende opleiding, hogeschool voor de kunsten, ArteZ  Zwolle een welkomwoord richten aan het publiek, waarna alle voorstellingen om 20.15 uur gaan starten.

Een Worteldagen “route”  is een aaneenschakeling van 4 kleine voorstellingen, in het tijdsbestek van een uur te zien, die u onder publieksbegeleiding kunt ervaren, wandelend of per fiets. Alle routes starten bij het info- kaartverkooppunt en festival terrein aan de Brinkstraat 1, 9331JE in Norg, bij Kunsterf Norg.
Tijdens het festival zullen meerdere bands en singer-song writers optreden. O.a. Shoe Eating Rabbits, Boys in the Woodz ( winnaar Groninger Pop Talent Award 2017) en Laurieke Kooijman.

Voor meer info: www.worteldagen.nl