Advertentie

Browse By

Feestelijk afscheidsfeest gemeente Leek

Gemeente Leek feestelijk uitgeluid: Samen uit Leek

LEEK – Om het einde van de gemeente Leek feestelijk uit te luiden wordt op zaterdag 3 november een afscheidsfeest voor de bevolking georganiseerd op Landgoed Nienoord onder de titel “Samen uit Leek”. Van 10.00 uur ’s morgens tot na middernacht worden op diverse locaties op het landgoed activiteiten georganiseerd, die een dwarsdoorsnede geven van cultureel, sportief en sociaal Leek. Inwoners van de gemeente worden uitgenodigd gratis deel te nemen aan deze dag.

Het festival wordt om 10.00 uur geopend door burgemeester Berend Hoekstra op de Streekproductenmarkt bij de Boerderij Oosterheerdt. Op het nabijgelegen Evenemententerrein geeft Circus Bossle tussen 11 en 17 uur telkens op het volle uur een circusvoorstelling. Het Shantykoor Abel Tasman treedt om 11, 13, 14 en 15.30 op bij het Havengebouw. In dat gebouwtje verkoopt De Zijlen eigengemaakte producten en hebbedingetjes van de gemeente Leek.

Het Familiepark is open van 10 tot 17 uur (restaurant tot 18 uur). Willem Poelman rijdt met paarden en wagens rond om tussen 14 en 17 uur mensen te vervoeren naar de festival-onderdelen.

De Speelgroep Leek loopt de hele dag met historische figuren tussen alle activiteiten door. In de Oranjerie van Museum Nienoord worden de hele dag dam-, schaak- en bridge-clinics georganiseerd. In de Noordhal van het museum treden tussen de programma-onderdelen verschillende Dj’s op. Ook voor kinderen zijn er (knutsel)activiteiten in het museum, ondersteund door vrijwilligers van het Jongerenwerk van Spinn (Speelweek Leek).

Bij de Boerderij Oosterheerdt zijn vanaf 14 uur Sportclinics van De Jonge Wereld en Sportforum. In de filmzaal van Infocentrum Nienoord is een film over de geschiedenis van het landgoed te zien. Het festival wordt verder gevuld met optredens van Muziekkorps Concordia Zevenhuizen, Flex Music Tolbert, de Koetsebloazers, Muziekvereniging Harmonie, het Kaukasisch Mannenensemble, Shantykoor Tolbert, algemeen gemengd door In Between, Popkoor Leek en zangkoor Testify. Leerlingen van Zangschool Titia van der Molen en Kunstbedrijven Westerkwartier geven meerdere demonstraties van hun kunnen. In de borg speelt Rederijkerskamer Ons Genoegen om 17 en 18 uur een eenakter. Ook treedt een verhalenverteller op (14 uur).

’s Avonds vanaf 21.30 uur zijn er in de Noordhal optredens van de band Hollands Verdriet, in de pauzes afgewisseld door Dj’s. De Carbidboys uit Zevenhuizen sluiten deze gedenkwaardige dag op hun eigen wijze af.

Ook aan de inwendige mens wordt gedacht; zo zorgen cliënten van De Zijlen voor eigengemaakte hapjes. Verder wordt er een benefiet-actie gehouden om als blijvende herinnering financieel bij te dragen aan een nog te plaatsen brug over de Tolbertervaart tussen twee locaties van Stichting De Zijlen.

In de week van 29 oktober verschijnt huis-aan-huis een krant met alle informatie over tijden en deelnemende organisaties.