Advertentie

Browse By

Expositie ‘Beroering’ van Verkuno open tot 29 juli

RODEN – De lopende expositie ‘Beroering’ van Verkuno en gast-kunstenaars, is nog t/m 28 juli te bezichtigen in de galerie van Kunstencentrum K38 . Een van de kunstenaars willen wij graag uitlichten. Peter Dijk (1948) woont en werkt in Groningen, en is als kunstenaar, lid van Verkuno. Hij heeft 35 jaar gewerkt als docent Kunstvak, op middelbare scholen. Dijk wisselt schilderen af met tekenen. Tekenend en schetsend, krijt op papier, een idee verkennend, het onderzoeken van nieuwe richtingen en mogelijkheden. Peter Dijk werkt met verschillende tekeningen tegelijk, op een vlakke tafel.

Bij een groter formaat, zoals ‘Radiant City’ in deze expositie, hangt het papier aan de muur. De grote concentratie en volledige aandacht, voordat hij met tekenen begint, is duidelijk zichtbaar in zijn werk.

De Tekenwerkplaats in K38 vindt Dijk een goed en aanstekelijk idee. De bezoekers worden geprikkeld door de grote zwarte panelen en worden uitgenodigd om zelf ook mee te tekenen. Zo ontstaat er tijdelijk een interessant werk, wat weer goed past in de tentoonstelling.

Zie ook www.verkuno.nl

Kunstencentrum K38 , Kanaalstraat 38 te Roden, woensdag t/m zondag 13-17 uur. Entree €2,- tot 18 jaar gratis.  www.kunstencentrumk38.nl