Advertentie

Browse By

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Opening Laarzenpad Norg

15 juli 2017 - 14:00 - 17:00

NORG – Trek je laarzen aan (of uit…), maak je eigen knapzak en ga op ontdekkingstocht in het beekdal van de Peestermaden! Op  15 juli om 14.00 uur openen Staatsbosbeheer, De Bosrand en de Scharrelkids IVN Norg het Laarzenpad. Deze wandelroute voor kleine en ‘grote’ kinderen van ongeveer 2 km is met bordjes aangegeven en brengt je naar het beekdal dat vol zit met de geheimen van de natuur. Hier kun je met je laarzen aan of op blote voeten in het water van de beek met de inhoud van je knapzak op zoek naar o.a. waterdiertjes!

De route is het gehele jaar op eigen gelegenheid te lopen en start bij De Bosrand, Donderseweg 9 in Norg waar ook parkeergelegenheid is. Hier maak je eerst je eigen knapzak en ga je vervolgens op pad. De route en het gebruik van de knapzak is gratis en geschikt voor gezinnen met kinderen t/m ongeveer 10 jaar. Wel vragen we een borg voor de materialen zodat als er iets stuk gaat of kwijt raakt, we ook weer nieuwe materialen kunnen kopen.

Het Laarzenpad is een initiatief van de eigenaren van De Bosrand, Staatsbosbeheer, IVN Norg en verschillende organisaties uit de omgeving. Zij willen meer mensen betrekken bij de natuur en de bijzondere natuurgebieden zoals het Noordsche veld en de Peestermaden en deze meer bekendheid geven, o.a. door middel van actieve belevenisactiviteiten voor het hele gezin. Naast het Laarzenpad zijn er plannen om speelnatuur te ontwikkelen en een nieuw informatiepunt met horeca te realiseren nabij het Noordsche veld. Meer informatie over deze plannen is te vinden in De Bosrand.

 

Gegevens

Datum:
15 juli 2017
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Locatie

Norg
Langeloërweg 63
Norg, Drenthe 9331 VA Nederland
+ Google Maps
Website:
www.samenloopvoornorg.nl