Advertentie

Browse By

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

NIEUWJAARSDUIK RONOSTRAND MET VERNIEUWD PARCOURS

1 januari 2018 - 13:30 - 17:00

EEN – Op 1 januari 2018 vanaf 14.00 uur kan het nieuwe jaar weer goed beginnen met een bezoek aan het sfeervolle Ronostrand te Een (gem. Noordenveld), voor de  Unox Serieuze Nieuwjaarsduik. Ook dit  jaar mag de organisatie dit predicaat uitdragen.  Werkgroep Tsjernobyl en het Ronostrand  zijn wederom verantwoordelijk voor dit prachtige evenement. De organisatie is zeer verheugd dat Fitnesscentrum Roden als sponsor dit jaar verbonden is aan de nieuwjaarsduik.

Duiken is natuurlijk op eigen risico, maar de organisatie doet er al jaren alles aan, om dit duikevenement zo veilig mogelijk te laten verlopen. Ook dit jaar is de EHBO Noordenveld en de Karibu Divers uit Zuidlaren aanwezig. Ook voor de toeschouwers is het ontzettend leuk om mee te maken. Met hun aanmoedigingen  kunnen ze de (verklede) duikers  op het vernieuwde parcours achter de dranghekken een hart onder de riem steken.

De editie van 2017, was een enorm groot succes onder prachtige weersomstandigheden vond vorig jaar de duik plaats, met een record aantal toeschouwers en een record aantal  van 175 duikers. De media waren lovend over het evenement. Al deze mensen renden met de welbekende oranje Unox-muts op hun hoofd het water in, om zich vervolgens op te warmen aan een kop heerlijke warme  Unox erwtensoep . Of je het nu doet om de heerlijk soep, je bucketlist af te kunnen vinken, of om simpelweg stoer te zijn, het maakt niet uit, het zijn stuk voor stuk uitstekende redenen om mee te doen aan de duik. Voor iedere bikkel is er ook dit jaar weer de muts en de heerlijke erwtensoep. Om mee te mogen doen aan de duik betaal je € 3,00 dit bedrag komt ten goede aan de Werkgroep Tsjernobyl Roden. Deze Werkgroep bied Wit-Russische Tsjernobyl kinderen al 25 jaar  een heerlijke aansterkvakantie.

Net als vorig jaar willen wij het de  deelnemers zo comfortabel  mogelijk  maken,  omkleden is mogelijk in het verwarmd hoofdgebouw van het Ronostrand.

Inschrijven voor de Nieuwjaarsduik is  mogelijk vanaf 13.15 uur bij het Ronostrand.  Voor de deelnemers nog een belangrijke tip: Trek sandalen of waterschoenen aan tijdens de duik.                                                                                         

Ferdi Hendriks oud  lid van de Werkgroep Tsjernobyl  zal ook dit jaar als spreekstalmeester de deelnemers verwelkomen en het evenement aan elkaar praten.  Uiteraard zal de warming-up voor aanvang van de duik plaats weer plaats vinden, door wie blijft nog een verrassing.

Foto’s: Erik Brand ©

Gegevens

Datum:
1 januari 2018
Tijd:
13:30 - 17:00
Evenement Tags:
, , , , ,