Advertentie

Browse By

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kunst op Nienoord terug van weggeweest

14 oktober 2017 - 11:00 - 15 oktober 2017 - 17:00

 

LEEK – Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober staan het Koetshuis, Expositiehal en tuin van Borg en Museum Nienoord in Leek vol met kunst. Tijdens ‘Kunst op Nienoord’ zijn in totaal meer dan 150 kunstwerken te zien en rechtstreeks van de kunstenaars te koop. De beurs keert na 4 jaar in een grotere en gevarieerdere opzet weer terug. Nieuw zijn de poëziemiddag en lezingmiddag.

Kunst op Nienoord is een kunstbeurs waar kunstenaars hun werk exposeren en te koop aanbieden. Er zijn uiteenlopende disciplines te zien, natuurlijk schilderijen en beelden, maar ook foto’s, keramiek, glaskunst, sieraden, gravures en een enkel ruimtelijk werk. Kunst op Nienoord is een binnenbeurs met ook een buitenaanbod van beelden in de prachtige Engelse landschapstuin. Het koetshuis wordt ingericht als atelier met demonstraties hout- en steenbewerking, grafiek en boetseren. Zaterdagmiddag is er een lezing over moderne keramiek vanaf 1960 door Judith Reedijk, keramiste. In de Balzaal van de Borg is er op zondag een poëziemiddag met voordracht van bekende dichters en toepasselijke muziek. De middag wordt gepresenteerd door Jos van Hest.

Poëziemiddag bij Kunst op Nienoord
Poëziemiddag tijdens de kunstbeurs Kunst op Nienoord. Het centrale thema is Geluk. Naast de dichters wordt er aandacht besteed aan kinderpoëzie. Regionale scholgemeneschap de Borgen neemt deel aan deze middag. De vierdejaars leerlingen schrijven een gedicht n.a.v. het thema Geluk. De drie winnaars dragen hun gedicht tijdens deze middag voor. Daarnaast wordt een aantal leerlingen uitgenodigd om gedichten van Vasalis en Kopland voor te dragen. De middag wordt afgesloten met de presentatie van de gedichtenbundel Atlas van de Tijd van Anneke Wasscher. De middag wordt muzikaal ondersteund door Pamela Wolters (viool).

Openingstijden en entree

De tentoonstelling is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt Є 6,00 p.p. (kinderen t/m 7 jaar zijn gratis, kinderen van 8 t/m 14 jaar betalen Є 3,00; vrienden van het museum en museumkaarthouders zijn gratis). Behalve toegang tot de beurs hebben bezoekers ook toegang tot de expositieruimtes van Museum Nienoord, Borg en Nationaal Rijtuigmuseum. Voor een bezoek aan de poëziemiddag en de lezing betaalt u een toeslag van Є 2,50 p.p.

Gegevens

Begin:
14 oktober 2017 - 11:00
Einde:
15 oktober 2017 - 17:00
Evenement Tags:
, , , , , , , , , ,