Advertentie

Browse By

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Eind juli Jubileum Tuigpaardenconcours Norg

25 juli 2017 - 17:00 - 23:00

NORG – Bezoekers die op dinsdag 25 juli aanstaande aanwezig zijn bij het Tuigpaardenconcours Norg zijn getuige van een kroonjaar. Zij genieten van het 40ste landelijke hippische evenement aan het Kerkpad. Het bestuur is samen met een grote groep vrijwilligers al een aantal maanden druk bezig met de voorbereiding ervan. Het programma begint ’s middags om vier uur en loopt met baanverlichting door tot ongeveer elf uur in de avond. Hiermee zo’n zeven uren achtereen aangespannen topsport in de ring. Ongeveer 250 deelnemers uit heel Nederland hebben zich al aangemeld. Zij staan ingeschreven met zo’n 350 paarden voor maar liefst 24 wedstrijden. Drie verschillende rassen komen in de ring. Naast KWPN’ers zijn dat Friese paarden en Hackney’s.

Ditmaal zijn er weer drie nationale kampioenschappen en is er één titelstrijd voor hippische viervoeters uit Noord-Nederland. Tegen elf uur ’s avonds is de afronding van de wedstrijdavond met het ‘Sprookje van Norg’. Dit showprogramma staat in het teken van het 40-jarig bestaan van het jaarlijkse druk bezochte en sfeervolle tuigpaardenevenement. Wat hierbij opvalt is dat steeds meer jongere menners zich aanmelden om mee te doen aan het gevarieerde wedstrijdprogramma.

Burgemeester Klaas Smid van de gemeente Noordenveld is zeer trots op het jaarlijkse Tuigpaardenconcours in Norg. Vorig jaar maakte hij er kennis mee. Voor hem staat het wedstrijdprogramma zonder pauzes hoog aangeschreven. Hij ziet het als een gebeuren in een ‘geweldige ambiance’. Ook is het volgens burgemeester Smid een vorm van reclame voor de gemeente in het algemeen en voor het dorp Norg in het bijzonder. Hij waardeert het als een ‘topevenement’.

Meer dan 100 trouwe sponsoren dragen bij aan dit jaarlijkse hippische festijn. En al vanaf 1978 ontvangt de organisatie jaarlijks ook een financiële bijdrage van de gemeente Noordenveld.

Voor bezoekers aan het Norger Tuigpaardenconcours is er alle gelegenheid om het programma goed te volgen. Zo’n duizend overdekte zitplaatsen, een VIP-tent en een horecaplein met afdekking tegen regen of stralende zon. En voor gasten die een hulpmiddel gebruiken bij het lopen, is er een aparte tent beschikbaar. Wie hier met de auto naartoe wil rijden, kan een parkeerkaart aanvragen bij secretaris Willy Tienkamp (06 – 24 95 91 91).

Toegangskaarten kosten € 15,– per stuk en zijn op dinsdag 25 juli te koop vanaf 14.00 uur aan de kassa bij de ingang van het wedstrijdterrein. Kinderen tot 14 jaar mogen gratis komen genieten van het Norger tuigpaardenfestijn.

Gasten die het concours willen meemaken in de VIP-tent met makkelijke stoelen, tafels en gratis catering betalen € 75,– per persoon. Het aanschaffen van deze twee verschillende toegangskaarten kan nu al via de Online Verkoop op de nieuwe website www.stichtingnorgermarktconcours.nl.

Locatie

Norg
Brinkhofweide + Google Maps