Advertentie

Browse By

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

André Brasse vertelt over het Drentsche Landschap: van ijstijd tot heden

17 oktober 2017 - 20:00 - 22:30

Tweeluik over het Drentsche Landschap: van ijstijd tot heden

PEIZE / REGIO – Miljoenen mensen genieten jaarlijks van onze prachtige provincie Drenthe. Toeristen maar zeker ook de bewoners zelf. Als je begrijpt hoe dit landschap zich gevormd heeft, vaak in honderdduizenden jaren, dan ‘zie’ en geniet je nog meer van deze unieke natuur. In oktober en november staat er een tweeluik over het Drentsche Landschap op de agenda van de maandelijkse Leefstijlkompaz lezingen in Peize.

André Brasse uit Roden vertelt op 17 oktober a.d.h.v. foto’s hoe het Drentsche Aa landschap zich door de eeuwen heen ontwikkelde. Zowel de mens als de natuur hebben het landschap ingericht, meestal in samenhang en met wederzijds respect.

‘Het Drentsche Aa gebied laat zich lezen als een geschiedenis boek. Sporen uit vele tijdlagen zijn nog altijd zichtbaar in het huidige landschap’ Je moet daarvoor wel kunnen ‘landschapslezen’.

Een verhalende foto-tijdreis door de geschiedenis van het Drentsche Aa landschap. André werkt voor het Nationaal Park Drentsche Aa en is in zijn vrije tijd natuur- en landschapsfotograaf.

Deel 2 is op 21 november. Geke Hoogstins uit Eext, vertelt over de wijze waarop het oude Drentsche landschap haar inspireert. Ze is kunstenaar, theatermaker en landschapskunstenaar van het GEOpark De Hondsrug. “Onder elke voetstap bevindt zich een schat aan informatie over de cultuurhistorie, geologie en archeologie”. Deze ontdekkingen verwerkt zij op creatieve wijze in haar schilderijen, theater en poëzie.

Een veelzijdige, kleurrijke lezing in beeld, beweging en muziek, met oude verhalen over de Hondsrug: van rituelen tot vondsten, de ontstaansgeschiedenis en meer!

Beide dinsdagavonden beginnen om 20.00 uur in de Peizer Hopbel. Entree is 10 euro, bezoekers ontvangen tevens een gratis exemplaar van het maandblad Spiegelbeeld. Opgave is wenselijk maar niet noodzakelijk: info@leefstijlkompaz.nl of via 06-21651743

Tags: André Brasse uit Roden, André Brasse vertelt over het Drentsche Landschap: van ijstijd tot heden, Drentsche Aa landschap, Geke Hoogstins, Het Streeknieuws, honderdduizenden jaren, Leefstijlkompaz lezingen, Nationaal Park Drentsche Aa, Peize, Peize nieuws, prachtige provincie Drenthe, van ijstijd tot heden, vrije tijd natuur- en landschapsfotograaf.