Advertentie

Browse By

Einde lijkt nabij voor Op=Op Voordeelshop

STREEK – De koper van Op=Op Voordeelshop ziet geen mogelijkheden om de winkelketen rendabel te maken. Dat betekent dat winkels binnenkort naar alle waarschijnlijkheid definitief de deuren sluiten, laat curator Ynze Talstra weten aan RTV Noord.

Alleen als zich alsnog een andere kandidaat meldt om de winkels over te nemen, kan Op=Op nog gered worden. Uit het faillissementsverslag van de discountketen blijkt dat Start operations achter de begin deze maand bekend gemaakte overname zat. Het bedrijf van herstructureringsspecialist Tim Everts legde 5,4 miljoen euro op tafel voor de deal. Everts zat vorig jaar ook achter de doorstart van SuperTrash, maar verkocht dat merk snel weer door aan een groep anonieme investeerders.

Twintig van de 140 winkels van Op=Op Voordeelshop zijn sinds het faillissement al gesloten. De opzegtermijn voor het ontslag van het personeel loopt tot 13 mei, waarna de kans groot is dat de overige winkels op slot gaan. “Voor het personeel, voor ons en de investeerder is dat een uitermate teleurstellende ontwikkeling”, aldus de curator Talstra.

Op=Op stond in 2017 ruim acht miljoen euro in het rood bij een omzet van 68,8 miljoen euro. Het jaar ervoor bedroeg het verlies bijna 3,8 miljoen euro. Hoe hoog de schuld van Op=Op Voordeelshop is, is nog niet duidelijk. ING Bank heeft nog een vordering van 13,7 miljoen euro uit staan, terwijl de fiscus en het UWV hun claim nog niet hebben ingediend. Zelf heeft Op=Op Voordeelshop nog ruim vier ton tegoed van onder meer franchisenemers.