Advertentie

Browse By

Eindbalans van de NK korfbal C-aspiranten in Roden

Op zaterdag 18 maart jl. organiseerde de kv Noordenveld onder de vlag van het KNKV in Roden het Nederlands Kampioenschap voor C-aspiranten (11 tot 13 jaar).

De vier kampioenen en de vier nummers 2 uit de Hoofdklassen A t/m D streden in een stampvol en kleurrijk Sportcentrum De Hullen om de Nederlandse titel.

Na de ploegenpresentatie en de officiële opening door sportwethouder Reint-Jan Auwema van de gemeente Noordenveld, ging het sfeervolle toernooi van start met 6 * 2 poulewedstrijden. De wedstrijden hadden een bijzonder spannend verloop. Luid aangemoedigd door de vele meegereisde supporters lieten de toppers van de toekomst zien waartoe zij nu al in staat zijn. Uiteindelijk konden er maar twee ploegen uitmaken wie zich Nederlands Kampioen mag noemen. In een spannende en boeiende finale won PKC/SWKGroep uit Papendrecht met 9-7 van Merwede/ Multiplaat uit Sliedrecht. Deze beide ploegen waren een dag voor de finale al afgereisd naar Roden en hadden vrijdagavond nog een laatste training afgewerkt op de zeer gewaardeerde houten vloeren in Sportcentrum De Hullen. Na afloop van het geslaagde NK werd de kampioensbeker door burgemeester Klaas Smid van de gemeente Noordenveld uitgereikt aan de dolgelukkige spelers en staf van PKC/SWKGroep.

De burgemeester gaf in zijn slotwoord aan grote waardering te hebben voor allen die een bijdrage hebben geleverd aan de uitmuntende organisatie en aan de deelnemende ploegen voor hun geweldige inzet.

De eindbalans van dit Nederlands Kampioenschap C-aspiranten in Roden was als volgt :

1. PKC/SWKGroep uit Papendrecht
2. Merwede/Multiplaat uit Sliedrecht
3. KCC/SO natural uit Capelle aan de IJssel
4. De Meervogels uit Zoetermeer
5. KZ/Hiltex uit Koog Zaandijk
6. Top/Quaratio uit Sassenheim
7. Dos’46 uit Nijeveen
8. De Meeuwen uit Putten