Advertentie

Browse By

Eerste paal nieuwbouw project Esweg Nieuw-Roden is een feit!

NIEUW-RODEN – Vanmorgen was het dan zover! De eerste (hei)paal van het nieuwbouwproject aan de Esweg ging de grond in. Onder het genot van een kopje koffie en een stuk slagroomtaart konden de toekomstige bewoners van het nieuwbouwproject de eerste paal erin zien draaien. De (hei)palen van de eerste 3 woningen worden eerst geboord, later volgt de rest. Een mooie mijlpaal voor de ontwikkelaar, bouwer, architect, makelaar en bewoners die hierbij betrokken zijn geweest. De verwachting is dat in de loop van het jaar meerdere woningen zullen volgen

Geschiedenis nieuwbouwproject Esweg

Op initiatief van Gert Klinker van Jonkman Garantiemakelaars te Leek is Bouwbedrijf R. van der Sluis bv, in 2011 begonnen met het inventariseren van de mogelijkheden voor woningbouw in Nieuw Roden. Deze inventarisatie is in samenwerking met BA32 Advies & Architectuur uit Heerenveen gebeurd.

In eerste instantie zijn de locatiemogelijkheden onderzocht en vertaald in stedenbouwkundige mogelijkheden waarna dit voorgelegd is aan de gemeente Noordenveld om dit initiatief van de grond te krijgen. Nadat de gemeente tijdens de bijeenkomst van 3 december 2015 in de Pompstee te Roden een oproep heeft gedaan om proactief met ideeën en initiatieven te komen om de bouw weer een impuls te geven hebben Bouwbedrijf van der Sluis bv, als lokale bouwer deze handschoen op een bijzonder manier opgepakt.

Uitgangspunt hierbij was gestoeld op het idee om een nieuwbouwproject  op basis van Individuele  Particulier Ontwikkelaarschap I.P.O. te realiseren. Het is een nieuwbouwproject dat ze middels vergaande bewonersparticipatie tot stand wilden brengen. De aspirant gegadigden werden uitgenodigd om input te leveren voor het maken van een plan.

De gemeente heeft hiervoor slechts enkele kaders gesteld (maximaal aantal woningen, aanleg ventweg en passend bij Nieuw-Roden) waarbinnen de realisatie plaats moest vinden. Uiteindelijk is in juni 2017 de wijziging van het bestemmingsplan onherroepelijk geworden en zijn wij aansluitend begonnen met het uitwerken van de individuele woningen.

Heeft u ook belang bij een woning aan de Esweg? Klik HIER voor meer info!

Foto’s: Erik Brand ©