Advertentie

Browse By

Eerste 2CV op waterstof te zien op Oldtimer & Classic Beurs in Leek

Wereldprimeur op Oldtimershow Leek

LEEK – Op de 24e Oldtimer en Classic Beurs in Sportcentrum Leek valt een wereldprimeur te beleven. Op de beurs is namelijk voor het eerst een 2CV te zien die wordt aangedreven door waterstof. De ‘eend’ is van Groninger Rob Mulder, en werd van een benzine auto omgebouwd naar een waterstofeend door Holthausen Clean Energy in Hoogezand.

Rob Mulder zet de eend in als symbool voor de nieuwe energievoorziening van auto’s. Bovendien is het een blikvanger voor zijn videomagazine Grandioos Groningen, waarop hij een programma heeft met de titel ‘In mijn Eendje’. De eend speelt daarin een centrale rol.

De ombouw van de 2CV, die door Mulder omgedoopt is tot BlueDuck, heeft ruim een jaar in beslag genomen. Het was namelijk niet eenvoudig om van een wiebelige 2CV een volwaardige waterstofauto te maken. Maar het is geweldig gelukt. Aan de buitenkant van de auto is niets te zien, maar aan de binnenkant heeft hij een revolutie ondergaan. Tijdens de beurs is dat allemaal van dichtbij te bekijken.

De 24e Oldtimer & Classic Beurs is op vrijdag 11 oktober van 17:00 uur en op zaterdag 12 en zondag 13 oktober van 10:00 tot 18:00 uur.