Advertentie

Browse By

Een exotisch uitstapje in Leek

Een tropisch festijn boordevol verrassingen vlak bij huis

LEEK – Ook dit jaar 2018 is de Pasar Malam Leek weer terug in het Sportcentrum Leek op zaterdag 27 oktober van 12.00 tot 22.00 uur en op zondag van 12.00 tot 19.00 uur. Warm even op voor de winter in deze tropische ambiance en u bent klaar voor de winter. Deze Aziatische (avond)markt heeft zich inmiddels een vaste plaats verworven in de harten van vele inwoners van Leek en omstreken. Een bezoek aan deze Pasar is in feite voor velen een traditie geworden.

De Markt
Tientallen standhouders met producten uit heel Azië hebben zich weer aangemeld om deze editie van de Pasar tot een succes te maken.  Er is een markt met meer dan 50 kramen. U treft er geen middelmatige en overal verkrijgbare artikelen aan maar juist geselecteerde artikelen die (meestal) door de kraamhouders zelf uit Azië zijn geïmporteerd. Een mooie sarong, een leuk cadeau, bijzondere lampen, rijstpotten, meubels, schilderijen, kleding, sieraden, antiek, krissen, groenten, fruit, snoepjes, kroepoek, spekkoek en veel, veel meer treft u op de enorme markt aan. Ook het mystieke element ontbreekt niet. Paranormale mediums zijn ook op de Pasar aanwezig. Ook zijn er bij diverse standhouders de bekende Tiger balsem en andere medicinale lotions te verkrijgen.

Restaurants
Diverse nieuwe specialiteitenrestaurants zijn aanwezig om u te laten genieten van exquise maaltijden met de typische (soms geheime) kruiden en bereidingswijze uit Azië m.n. Indonesië.  U ruikt bij binnenkomst al de heerlijk tropische geuren van de diverse specerijen.  En weet u dat er kramen zijn met tientallen verschillende sambals? Zo kunt u zelf thuis gaan experimenteren.

Twee dagen top entertainment!
De zaterdag staat in het teken van culturele dansen van de Indonesische eilanden en Hawaii. De dansgroep Sekar Ayu zal prachtige traditionele dansen in oogverblindende kleding aan het publiek vertonen. Een professionele groep met een keur aan danseressen die hun passie met uw op deze zaterdag zullen delen.  Voor een meer dan spectaculaire show staat de Hawaiiaanse dansgroep Hawaiian Treasure garant. Deze internationale groep breng een energieke show met dansen uit de Polynesische archipel.  De huisband voor deze dag in de Terry White Band. Deze veel gevraagde formatie is dit jaar weer genomineerd voor de  DCMA Awards 2018 (DCMA = Dutch Country Music Association). Dat wordt weer genieten!  En als we het over Awards hebben dan gaan we ook op deze dag genieten van Jaimy Taylor. En natuurlijk op deze dag  mag de winnaar van de eerste Voice Senior niet ontbreken! Jimi Bellmartin heeft de harten van het publiek in heel Nederland in korte tijd verovert en komt nu naar Leek. Op zaterdagavond geeft hij daar een show van 45 minuten! Dat mag u niet missen. En Jimi gaat graag samen met u op de foto! Wat een geweldige eerste dag!

Zondag is eigenlijk ook een dag die u niet mag missen. De band voor deze dag is Swinging Sound Machine. Deze veelzijdige formatie, welke het Indo-Rock genre nieuw leven heeft ingeblazen en in korte tijd uitgegroeid is tot een topband welke de komende jaren de Pasars Malam extra kleur gaan geven, is een genot om naar te luisteren en vooral om op te dansen.

Primeur voor Pasar Malam Leek is het optreden van René le Blanc, een internationale artiest die ook wel bekend staat onder de naam: Dutch Engelbert Humperdinck. Hij zing het repertoire van Engelbert Humperdinck maar ook van Tom Jones en zijn favoriet Jack Jersey. Twee fantastische shows brengt op de Pasar in Leek. Verder, de veelzijdige dansgroep Madaloka zal prachtige dansen vertolken. De spectaculaire dansen in prachtige kleding brengen zowel de danseressen als het publiek in vervoering.  Maar niet alleen dit deel van hun optreden is uniek. Zij verzorgen ook een combinatie van dans en een modeshow. Ze showen de kleding van het merk Oerip Ethnic Batik. De ontwerpster Dian Oerip was recentelijk nog in Nederland op uitnodiging en reist met haar collectie bijna de hele wereld rond. Nu kunt u een exclusieve kennismaking krijgen van haar ontwerpen in de show van Madaloka Dance Studio.

De entree bedraagt € 7,00 voor volwassenen, voor veteranen en 65+ € 6,00 en kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.