Advertentie

Browse By

Een behouden vaart Doetze Danny Overwijk

RODEN – En toen was het stil…………… Het is woensdagmorgen en zoals gewoonlijk ga ik de normale dingen doen van de dag. In de ochtend even kijken op de tijdlijn van Facebook. Niet veel bijzonders zoals gewoonlijk. Maar dan ineens valt het oog op een bericht van Gea Overwijk, de trotse moeder van drie zonen. Een ingrijpend bericht over één van de zonen van Gea en vader Berend – of zoals zij ze noemt de drie musketiers – maar dit verhaal gaat over de oudste, Rõner Doetze Danny Overwijk (45)

Hieronder het bericht van Gea en Berend:

En het werd gewoon weer ochtend,
En de zon kwam gewoon weer op.

En wij ,wij zitten aan de keukentafel ,en zijn verbijsterd,vol ongeloof,bevatten het nog niet.
Voor ons is de wereld, niet meer zoals hij was. zomaar sinds gisteren anders,donkerder,triest,en intens verdrietig geworden.

Jij onze eerste van de drie musketiers, bent er niet meer,
een film waar je niet in mee wilt spelen,
Wat was je welkom, wat waren we blij met jou,
En nu gaat er een leven komen zonder die ene musketier,
Hoe gaan we daar mee om,

Samen sta je sterk, maar nu even niet,
Dat samen zit wel goed, maar dat sterk is even weg,

Na tweemaal dit bericht goed te hebben gelezen besef ik ineens dat de stoere en leuke marinier Danny er waarschijnlijk niet meer is. Op dat moment had nog niemand gereageerd op het FB-bericht en ik besluit Gea te chatten via de FB-chat. Jemig Gea, lees ik dit goed over Danny? ……………Het was even stil……… en ja …… helaas Erik, antwoorde een verdrietige moeder. “Het besef is hier ook niet Erik, maar het weten wel”, schrijft ze er direct achteraan.

Trillend op mijn stoel chat ik nog even door met haar en bij mij kwam het besef dat de sympathieke en vooral lieve Danny er niet meer is wel gelijk door! Verschrikkelijk dit. Ik ken Danny persoonlijk alle vele jaren en heb diverse sapjes met hem aan de bar mogen drinken. Daarnaast deelde hij dikwijls zijn stoere marine verhalen met de lezers in mijn krant en mocht ik daar soms een passende foto bijmaken.

Zo was het 27 december 2010, dat Danny me in de ochtend belde dat hij net thuis was van een verre reis met ‘zijn’ boot en dat hij vertelde dat hij was gepromoveerd tot sergeant en de deze bijhorende mooie drie gouden strepen op zijn arm van het stijlvolle marine-pak mocht dragen. Hiervan wou de stoere marinier graag wat mooie foto’s en het liefst nog op dezelfde dag. Uiteraard was dat mogelijk en maakten we voor s’middags een afspraak in de studio. Daar kwam Danny aangelopen. Vol trots in z’n donkerblauwe pak – volgehangen met welverdiende medailles op zijn borst – de schoen netjes gepoetst – leren handschoenen erbij aan en marine-hoed met anker op zijn hoofd. Danny ging trots voor de camera staan en we knipten wat verschillende foto’s van hem. Ondertussen vertelde hij mooie verhalen over allerlei dingen die hij de laatste maanden op zee en aan wal had meegemaakt. Hij genoot van zijn leven als marinier en dat hoorde je tijdens het vertellen van zijn prachtige verhalen. Danny schopte het later steeds hogerop bij de marine en werd later zelfs Majoor.

Als hij weer thuis was aan wal genoot hij van zijn stoere motor. Vele kilometers ‘plofte’ hij met zijn stoere Harley Davidson door het land. Daarnaast was Danny vroeger een liefhebber van het uitgaan. Was vaak tot de late uurtjes te vinden in café en disco’s zoals Looks en Pruim, die Roden toen nog rijk was. Vele grappen en grollen werden uitgehaald door Danny en had hij veel vrienden waar hij lekker een biertje mee dronk of genoot tijdens één van de gezellig BBQ-feestjes.

Maar nu is het stil…… Doetze Danny Overwijk, de altijd vriendelijke, leuke en spontane gozer is er niet meer! Hij heeft dinsdag zelf besloten om uit het leven te stappen en z’n eigen koers te varen! Het enige wat over blijft zijn de vele leuke en grappige anecdotes en de mooie herinneringen. Verschrikkelijk……… voor al die mensen, die hem zóó lief hebben. Vooral zijn naaste familie zoals vader Berend en moeder Gea en Danny’s broertjes René en Andre zullen hem verschrikkelijk gaan missen! Maar ook zijn vele collega’s van de Marine. Gecondoleerd allen en ik wens de familie, vrienden en kennissen allemaal heel veel sterkte toe in deze verschrikkelijk moeilijke tijd!

Een behouden vaart gozer ……………….en rust zacht lieve Danny! We gaan je missen!

Erik Brand