Advertentie

Browse By

Droom valt in duigen voor Gert-Jan Zijlstra

Organisatie Elfstedentocht Van der Weijden raadt sponsorzwemmers zoals Gert-Jan Zijlstra af om mee te doen

NIEUW-RODEN – De droom van Gert-Jan Zijlstra is in duigen gevallen. Gert-Jan zou vanmorgen samen met Maarten van der Weijden een stuk zwemmen in Sneek tijdens de zwem-Elfstedentocht tegen de vreselijke ziekte kanker. Om mee te zwemmen met Maarten van der Weijden had Gert-Jan samen met de Poiesz supermarkt in Nieuw-Roden een sponsoractie op poten gezet om zo het startgeld voor deze bijzondere zwemtocht binnen te halen. 

Maar helaas, deze droom gaat niet door voor Gert-Jan. De recreanten die allemaal mee zouden gaan met Maarten wordt dit weekend afgeraden om mee te zwemmen met de Elfstedentocht van Olympisch kampioen Maarten van der Weijden. De organisatie van het evenement en de Veiligheidsregio Fryslân zeggen dat de waterkwaliteit in Friesland te slecht is vanwege de aanwezigheid van de E. coli-bacterie.

Erg sneu voor Zijltra en natuurlijk voor alle anderen die met Maarten mee wilden zwemmen. Ze hebben hier wekenlang voor getraind en dan wordt het één dag voor het grote moment afgelast. Maarten gaat zelf wel die helse 200 kilometer zwemmen. Gert-Jan gaat het eindbedrag van de sponsoractie binnenkort bekend maken en uiteraard overhandigen aan het Maarten van der Weijden Foundation die het gaan gebruiken voor onderzoek tegen de vreselijke ziekte kanker.

Wil je graag Maarten volgen klik dan op de onderstaande link

https://www.11stedenzwemtocht.nl/live/