Advertentie

Browse By

Drentse ruiters domineren ZZ-wedstrijden Outdoor Tolbert

TOLBERT – Met Albert Zoer en Chantal Regter kreeg Outdoor Tolbert vrijdag Drentse winnaars in de twee wedstrijden die voor de ZZ-combinaties op het programma stonden. Zoer was zelfs dicht bij een dubbelslag. De ruiter uit Echten schreef overtuigend het eerste ZZ-parcours op zijn naam. “Ik had er niet echt op gerekend”, erkende de Drentse topruiter. Zoer heeft High-Top, de 7-jarige ruin waarmee hij de snelste was, nog maar anderhalve maand onder zijn zadel.

Al vroeg in de wedstrijd zette het duo met een tijd van 60.02 de winnende rit neer. Marco Sas kwam met 60.18 nog een beetje in de buurt. Derde werd Job Oldenziel uit Gieten met Good Luck, het paard dat de laatste maanden in bloedvorm is. Later op de dag stond er nog een ZZ-wedstrijd op het programma. Deze wedstrijd was bedoeld voor de deelnemers die in het 1.40 starten en zondag een gooi doen naar de Grote Prijs van Outdoor Tolbert, waarbij de winnaar een gloednieuwe tractor van hoofdsponsor Eemsned kan winnen.

Albert Zoer had ook in dit parcours goede papieren, nadat hij zijn 9-jarige hengst Freedom (v. Larino) scherp sturend naar een tijd van 66.68 leidde. Al boven de hindernissen stuurde Zoer de schimmel om, maar toch zakte hij nog naar de vierde plaats.

Winnares werd Chantal Regter, verbonden aan Stal Nijboer in Witten. De amazone uit Assen was met de 10-jarige Enjoy (v. Calvaro Z) bijna een seconde sneller dan Angelique Hoorn uit Wanneperveen met Expectation of Romance.

“Het was niet echt de planning om voluit te gaan”, zei Regter na de ereronde. “Maar ik had wel even zin om gas te geven. De laatste dagen ben ik hier vooral druk met het rijden van jonge paarden. Die kunnen hier in Tolbert heel mooi ervaring opdoen. Maar dan gaat het om kilometers maken en doe je rustig aan. Vandaag dacht ik: ik ga er eens voor. Enjoy is een heel goed paard, hij heeft voor mijn gevoel inmiddels hetzelfde niveau als mijn toppaard Quilando.”

Zaterdagmiddag wordt bij Outdoor Tolbert de kwalificatie 1.40 verreden voor de Grote Prijs van zondag.

Bezoek de website van Outdoor Tolbert voor meer informatie: www.jumpingoutdoortolbert.nl