Advertentie

Browse By

Discotheek Klaas Pruim failliet verklaart

Rechtbank verklaart discotheek Klaas Pruim in Roden failliet

De afgebrande discotheek Klaas Pruim bv in Roden is failliet verklaard. De rechtbank in Assen trok dinsdag de stekker uit de BV van Pruim. Daarmee lijkt definitief een einde te komen aan het disco-imperium van de familie Pruim. Dat begon in Zevenhuizen, waar onder leiding van vader Jan Pruim een discotheek tot grote bloei kwam.

Pruim haalde artiesten als Normaal, Herman Brood, André Hazes en Golden Earring naar zijn dancing. In 2008 werd het bedrijf verkocht en ging de discotheek teloor. 

Disco in Roden brandt af

De kinderen kregen het discoleven met de paplepel ingegoten van  pa Jan. Zoon Klaas Pruim, zelf discjockey, begon in 1990 in Roden een eigen discotheek aan de Brink. Die brandde in 2011 af. Klaas Pruim is jarenlang bezig geweest zijn discotheek naast Museum Kinderwereld weer op te bouwen. Dat is nooit gelukt. Sinds de brand ligt de grond in hartje Roden braak. Met het faillissement van Klaas Pruim BV lijkt de herbouw van de disco definitief verkeken. Een schuldeiser heeft het faillissement aangevraagd, zegt de curator.

De curator moet zich nog verder verdiepen in de zaak. ,,Morgen hoop ik Pruim te spreken.”

Bron: Dagblad vh noorden