Advertentie

Browse By

De genomineerden voor de Ondernemersprijs Noordenveld zijn: Harkboot, Elton/Elsun en Boekhandel Daan Nijman

NOORDENVELD – De genomineerden voor de Ondernemersprijs van Noordenveld 2019 zijn bekendgemaakt door wethouder Henk Kosters van de gemeente Noordenveld. Dit jaar zijn dat waterplantenverwijderaar Harkboot, zonnepanelen- en tochtstrippenproducent Elton/Elsun en boekhandel Daan Nijman. 

Jaarlijks reikt de gemeente Noordenveld de Ondernemersprijs uit die op het gebied van werkgelegenheid, innovatie en maatschappelijke betrokkenheid mooie prestaties laten zien. Op voordracht van de Commissie van Aanbeveling, heeft het college van burgemeester en wethouders drie bedrijven uit de gemeente Noordenveld genomineerd.

Harkboot

Als eerste Harkboot. Dit bedrijf is sinds 2014 gespecialiseerd in de verwijdering van exoten (waterplanten met wortel) met de harkmethode en in het verwijderen van slib en bagger uit boothuizen en jachthavens. De techniek om met speciale harkbootjes exotisch woekergroen uit water te halen, werkt veel effectiever dan maaien en is volgens de voordrachtcommissie erg vernieuwend. Harkboot trekt hiermee internationaal de aandacht en de vloot is in 2018 uitgegroeid naar vijf boten.

Elton/Elsun

Elton is een dominante speler op het gebied van tochtprofielen in de Nederlandse markt. Sinds afgelopen maart is Elton begonnen met het bedrijf Elsun om zonnepanelen te produceren, als tweede bedrijf in Nederland. Volgens de commissie levert Elsun een duurzaam, aansprekend en innovatief kwaliteitsproduct en draagt het bedrijf positief bij aan de werkgelegenheid in de gemeente Noordenveld.

Boekhandel Daan Nijman

Boekhandel Daan Nijman bestaat dit jaar 20 jaar en is volgens de commissie niet meer weg te denken uit het centrum van Roden. Inmiddels is er ook een tweede vestiging geopend in het UMCG in Groningen en het bedrijf staat in de moeilijke boekenmarkt ook na de afgelopen recessiejaren nog steeds overeind. Er wordt voortdurend gezocht naar nieuwe kansen en mogelijkheden en daarbij wordt ook veelvuldig de samenwerking met lokale ondernemers gezocht.

Noorder Expo

Vanmorgen heeft wethouder Henk Kosters de genomineerden een bezoek gebracht. Op vrijdag 20 september maakt burgemeester Klaas Smid de winnaar bekend tijdens de opening van de Noorder Expo.