Advertentie

Browse By

De Brink in Nieuw-Roden wordt (speel)paradijs voor jong en oud!

NIEUW-RODEN – De speelplaats op de Brink in Nieuw-Roden krijgt een nieuw jasje! Met een aantal enthousiaste mensen uit de buurt is het idee ontstaan om van de huidige speelvelden op de Brink in Nieuw-Roden een prachtige natuurspeelplaats te maken. Een plek waar jong en oud kunnen genieten. De natuurspeelplaats gaat ‘Het Zwaluwnest’ heten. Een verwijzing naar de kleuterschool die jaren geleden op deze plek stond. Dorpsbelangen Nieuw-Roden, de kinderclub Nieuw-Roden en de gemeente Noordenveld zijn betrokken bij de plannen.

In tegenstelling tot een traditionele speeltuin met wipkippen en glijbanen, is een natuurspeelplaats vooral een plek waar kinderen vrij kunnen spelen in de natuur. In een natuurspeelplaats kan er gespeeld worden met natuurlijke elementen, zoals water, zand en wilgentaken. Het biedt kinderen de mogelijkheid om te kliederen met water, kikkers en padden te bekijken en om heuveltjes te beklimmen en hutten te bouwen. Ook voor volwassenen is het een fijne plek om te ontspannen. Er zullen bijvoorbeeld meerdere beschutte zitplekken komen en ook de “Jeu de boules baan” moet natuurlijk behouden blijven.

“We vinden dat de natuurspeelplaats ook van meerwaarde moet zijn voor de natuur. Door het planten van meerdere vruchtenbomen, stuiken en bloemen kunnen we ervoor zorgen dat de speelplaats meer insecten aantrekt, zoals bijen en vlinders. Ook kan gedacht worden aan het plaatsen van insectenhotels en vogelnesten. Op deze manier dragen we ‘een steentje’ bij aan het behoud van de natuur”, aldus de enthousiaste organisatie.

Voortgang
Binnenkort ontvangen de buurtgenoten een brief met informatie over dit initiatief en de vraag of ze zelf willen mee denken of helpen. Ze willen graag buurtbewoners betrekken bij het tot stand komen van deze natuurspeelplaats zodat het ook echt voelt als iets van en voor de buurt. Je hebt dan tot 22 december om het formulier weer in te leveren. Daarna gaat de huidige commissie inventariseren welke wensen er zijn en wie mee willen doen. Deze mensen zullen uitgenodigd worden voor een eerste gezamenlijk overleg en daarna volgt een plan van aanpak. 

Voor meer informatie verwijzen we naar de website of de Facebook pagina Het Zwaluwnest Nieuw-Roden.