Advertentie

Browse By

De allerlekkerste en de beste Limoncello ter wereld komt gewoon uit Peize

De limoncello uit Peize is niet aan te slepen

PEIZE – Donderdagmorgen feliciteerde wethouder Alex Wekema het bedrijf Drunken Monkey met het behalen van een gouden certificaat tijdens de International Wine & Spirit Competition. Sinds 2014 maken Melissa Oosten en Titus Meijer (foto), de mensen achter Drunken Monkey, Limoncello. Ze besloten dit jaar voor de tweede maal mee te doen aan de International Wine & Spirit Competition. Hun beide Limoncello’s vielen erg in de smaak bij de experts en hebben een gouden certificaat ontvangen. Daarmee ’s werelds beste Limoncello uit de competitie en die komt dus gewoon uit de keuken van een woning in Peize. Het geheim van de allerlekkerste Limoncello zit hem in het schillen van de citroenen verklapt Titus enthousiast. Dit komt heel nauw en wordt grotendeels gedaan door zijn vader. En dit gaat om heel veel citroenen die moeten geschild worden, want er gaan er heel veel van in per halve liter.

In Augustus van 2018 had het duo ook al deelgenomen aan de IWSC, een internationale competitie voor producenten van o.a likeuren. In de categorie Citroen Likeur hebben ze de bronzen award gewonnen met hun handgemaakte Drunken Monkey Limoncello. Uiteraard waren ze hier heel heel blij mee maar dit jaar wonnen ze met de twee limoncello’s van Drunken Monkey samen drie keer goud. En dat terwijl de gloednieuwe citroenlikeur DMC 25 officieel nog uitgebracht moet worden. Het tweetal dacht zond deze nieuwe versie ook maar even in en dan wordt dat zomaar de beste likeur ter wereld. Uiteraard blijven ze de heerlijke Limoncello geheel met de hand vervaardigen, zo blijft u verzekerd van een heerlijk fris glaasje ambachtelijke Limoncello.

De prijswinnende Limoncello uit Peize is niet aan te slepen. Makers Melissa Oosten en Titus Meijer krijgen inmiddels bestellingen uit heel de wereld. Wie deze week nog een fles wil bemachtigen bij de slijter, moet snel zijn.

Na het behalen van de prijs is de vraag naar de Limoncello erg toegenomen en niet aan te slepen. Alex Wekema: “Allereerst vind ik het fantastisch dat ondernemers uit onze gemeente laten zien op hun vakgebied bij de besten van de wereld te horen, dat verdient onze felicitaties. Daarnaast willen we kijken of we de ondernemers kunnen ondersteunen bij de drukte die nu op hen afkomt. Misschien dat we samen kunnen kijken om mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt hierin te betrekken. Dit soort ambachtelijke werken kunnen daar geschikt voor zijn.”